Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Απίστευτο! Γερουσιαστής ζήτησε… μπούλινγκ στα στελέχη της κυβέρνησης του Τραμπ!

Τραμπ

Καταστάσεις δίχως προηγούμενο στις ΗΠΑ, όπου στελέχη των Δημοκρατικών ζητούν δημοσίως να γίνεται… παρενόχληση στα στελέχη της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ!

Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Γερουσία Τσακ Σούμερ άσκησε κριτική στην Γερουσιαστή των Δημοκρατικών Μαξίν Γουότερς από την Καλιφόρνια. Η γερουσιαστής, κάλεσε τους αντιπάλους του προέδρου Τραμπ να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές που εφαρμόζει παρενοχλώντας δημοσίως τα στελέχη της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο ίδιος, χαρακτήρισε ως “μη αμερικανική” την προσέγγιση της Γουότερς.

“Δεν είναι αμερικανικό”

“Διαφωνώ κάθετα με αυτούς που υποστηρίζουν την παρενόχληση συναδέλφων που έχουν διαφορετικές απόψεις. Εάν διαφωνείς με έναν πολιτικό, οργάνωσε τους πολίτες ν’ αναλάβουν δράση και να ψηφίσουν, ώστε αυτός να μην ασκεί εξουσία. Κανένας δεν πρέπει να παροτρύνει για την παρενόχληση των πολιτικών αντιπάλων. Αυτό δεν είναι σωστό. Αυτό δεν είναι αμερικανικό,” δήλωσε ο γερουσιαστής που εκλέγεται στη Νέα Υόρκη, μιλώντας στην ολομέλεια της Γερουσίας.

Το σχόλιο του Σούμερ ήταν πολιτικά πιο καυστικό από την δήλωση της Νάνσι Πελόζι, που ηγείται της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων κι εκλέγεται στην Καλιφόρνια. Η ίδια, σημείωσε σε ανάρτησή της στο Twitter: “Η έλλειψη ευγένειας που χαρακτηρίζει τον Τραμπ καθημερινά, έχει προκαλέσει αντιδράσεις που είναι προβλέψιμες, αλλά μη αποδεκτές.”

Ο Σούμερ από την πλευρά του δήλωσε ότι συμμερίζεται τα “αισθήματα” αυτών που θέλουν να επιτεθούν στην καθημερινή χρήση της σκληρής ρητορικής από τον Τραμπ, κατά των πολιτικών του αντιπάλων.

“Καταλαβαίνω όλους αυτούς που έχουν εξοργιστεί από την υποκρισία αυτού του προέδρου, όταν παραπονείται για τον λεκτικό εκφοβισμό, τις παρενοχλήσεις και τις αθλιότητες εναντίον του ή κατά των συμμάχων του και τα χρησιμοποιεί σαν καθημερινά πρακτικά εργαλεία,” είπε χαρακτηριστικά ο Σούμερ.

“Αλλά οι τακτικές και η συμπεριφορά του προέδρου δεν θα πρέπει ποτέ να αντιγράφονται. Θα πρέπει ν’ αποκηρύσσονται από μια οργανωμένη, καλά πληροφορημένη και παθιασμένη υποστήριξη απόψεων,” πρόσθεσε με έμφαση ο ίδιος.

Οι… παροτρύνσεις στους αντιπάλους του Τραμπ

Ο Σούμερ ενθάρρυνε τους αντιπάλους του Τραμπ να επιλέξουν τον δύσκολο δρόμο, όπως έχει υποστηρίξει η Μισέλ Ομπάμα.

“Γι’ αυτούς που είναι αντίθετοι στις πολιτικές του προέδρου, ο καλύτερος τρόπος για να περιορίσουν την δράση του είναι να δείξουν ότι η Αμερική δεν είναι τόσο άξεστη και υποκριτική όπως υπονοεί η συμπεριφορά του. Η καλύτερη λύση είναι μία νίκη στις εκλογές. Αυτός είναι ένας πολύ πιο παραγωγικός τρόπος για την διοχέτευση του λογικού θυμού, από τις πολιτικές του προέδρου Τραμπ, παρά η παρενόχληση στελεχών της κυβέρνησής του,” είπε χαρακτηριστικά ο Σούμερ.

Από την πλευρά του, ο Γερουσιαστής Τζον Κόρνιν από το Τέξας, που είναι το δεύτερο πιο σημαντικό στέλεχος των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία, εξέφρασε την άποψη ότι είναι ενδεχόμενο “να υπάρξουν αντιδράσεις” από ψηφοφόρους κατά της Γουότερς για τις δηλώσεις της.

“Ελπίζω ότι οι ψηφοφόροι θα σκεφτούν την δήλωση αυτή, όταν θα ανταμείβουν τους ανθρώπους που κατά την άποψή τους, δρουν με υπευθυνότητα,” αλλά κι όταν τιμωρούν όσους δρουν ανεύθυνα, είπε ο Κόρνιν. “Νομίζω ότι θα υπάρξει ουσιαστική αντίδραση που θα σχετίζεται με αυτό,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: CNN

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις