Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

«Απίθανο να βρεθεί η μικρή Μαντλίν» – Η θεωρία για τα αρχαία πηγάδια

Μαντλίν

Σχεδόν απίθανο χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο να βρεθεί η μικρή Μαντλίν αστυνομικός που αρνήθηκε να είναι επικεφαλής των ερευνών.

Ο πρώην ερευνητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Colin Sutton πιστεύει ότι το πτώμα της μικρής Μαντλίν μπορεί να έχει ταφεί σε ένα από τα 600 αρχαία πηγάδια στην Praia da Luz στην Πορτογαλία.

Η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα όπου παραθέριζε με την οικογένειά της το 2007. Ο ερευνητής εκτιμά ότι υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να βρεθεί παρά το γεγονός ότι η αστυνομική επιχείρηση εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση 150.000 λιρών για άλλους έξι μήνες.

Μιλώντας σε ντοκιμαντέρ του Channel 7, εξήγησε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί η μικρή Μαντλίν χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που θα επέτρεπαν να εστιάσουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

“Είναι μια μεγάλη περιοχή με περιορισμένο πληθυσμό, θάμνους και αρχαία πηγάδια. Και υπάρχουν περιοχές που οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν για δεκαετίες. Θα μπορούσε εύκολα κανείς να κρύψει κάτι και να είναι σίγουρος ότι δεν θα βρεθεί”.

Υπόθεση Μαντλίν: «Το πιο καλό μέρος να κρύψεις ένα πτώμα»

Μοναδική ελπίδα, όπως υποστήριξε, θα ήταν να μιλήσει κάποιος που ήξερε τι είχε συμβεί στη μικρή Μαντλίν. Ο καθηγητής εγκληματολογίας David Barclay υποστήριξε ότι η περιοχή κοντά στην Praia da Luz είναι “το πιο καλό μέρος για να κρύψεις ένα πτώμα”.

Η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα που παραθέριζαν με την οικογένειά της στις 3 Μαΐου 2007. Ήταν 3 ετών και οι γονείς της Kate και Gerry McCann είχαν βγει για φαγητό σε κοντινό εστιατόριο.

Το ζευγάρι από το Rothley δεν εγκατέλειψε ποτέ την ελπίδα ότι η κορούλα τους θα μπορούσε να βρεθεί ζωντανή.

Αν ολοκληρωθεί η επιχείρηση Grange, που ξεκίνησε τον Μάιο του 2011, οι McCann έχουν υποσχεθεί να συνεχίσουν τις έρευνες. Μέχρι στιγμής έχουν δαπανηθεί 11 εκατομμύρια λίρες σε έρευνες για τη μικρή Μαντλίν.

Μαντλίν

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις