Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Απλό λάθος” απαντάει η σύμβουλος του Τραμπ για την σφαγή που φαντάστηκε

“Απλό λάθος” απαντάει η σύμβουλος του Τραμπ για την σφαγή που φαντάστηκε

Μετά τη θύελλα επικρίσεων που δέχτηκε επειδή μίλησε για μια “σφαγή” στο Κεντάκι που δεν συνέβη ποτέ, η σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Κελιάν Κόνγουεϊ έδωσε μία απίστευτη απάντηση. Η ίδια μέσω Twitter έκανε λόγο για ένα “απλό λάθος”.

“Τα απλά λάθη αφθονούν” έγραψε, χωρίς, ωστόσο να ζητήσει συγγνώμη. Στο ίδιο tweet διευκρίνισε ότι ήθελε να πει “τρομοκράτες του Μπόουλινγκ Γκριν” και επιτέθηκε σε δημοσιογράφο που της άσκησε κριτική επειδή “δεν την ρώτησε τι εννοούσε” και υποστηρίζοντας ότι αυτό “δεν είναι σωστό, δεν είναι δημοσιογραφία”.

Η ίδια σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC υποστήριξε ότι το αντιμεταναστευτικό διάταγμα του Τραμπ δικαιολογείται εν μέρει λόγω της “σφαγής του Μπόουλινγκ Γκριν” το 2011, ενός γεγονότος που… δεν συνέβη ποτέ.

Η Κόνγουεϊ είχε αναφερθεί σε δύο Ιρακινούς που μπήκαν στις ΗΠΑ, ριζοσπαστικοποιήθηκαν και έγιναν “οι εγκέφαλοι της σφαγής του Μπόουλινγκ Γκριν”. Πρόσθεσε μάλιστα ότι “οι περισσότεροι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν επειδή (τα μέσα ενημέρωσης) δεν κάλυψαν το θέμα”.

Στην πραγματικότητα, τον Μάιο του 2011 δύο Ιρακινοί, ο Μοχάναντ Σαρίφ Χαμάντι και ο Ουάντ Ραμαντάν Αλουάν, συνελήφθησαν στο Μπόουλινγκ Γκριν του Κεντάκι επειδή προσπάθησαν να στείλουν χρήματα και όπλα στην Αλ Κάιντα του Ιράκ. Παραδέχτηκαν επίσης ότι όταν βρίσκονταν στην πατρίδα τους είχαν επιτεθεί σε Αμερικανούς στρατιώτες με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Καταδικάστηκαν σε ισόβια ο Χαμάντι και σε κάθειρξη 40 ετών ο Αλουάν.

Στο μεταξύ πάνω από 100.000 θεωρήσεις εισόδου στις ΗΠΑ ακυρώθηκαν μετά την πρόσφατη απαγόρευση από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ της έλευσης πολιτών επτά χωρών με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, μετέδωσαν σήμερα αμερικανικά ΜΜΕ.

Τον αριθμό αυτό μεταδίδουν τόσο η εφημερίδα The Washington Post στην ηλεκτρονική της έκδοση, όσο και το παράρτημα του τηλεοπτικού δικτύου NBC News στην Ουάσινγκτον, επικαλούμενα όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης ενός ομοσπονδιακού δικαστηρίου στη Βιρτζίνια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε