Κόσμος

Από απόψε η επαναλειτουργία της διώρυγας του Σουέζ

Το γιγαντιαίο φορτηγό πλοίο ελευθερώνεται και αρχίζει να κινείται στη διώρυγα του Σουέζ με τη βοήθεια ρυμουλκών που φροντίζουν ώστε να παραμείνει στο μέσο του καναλιού. Η διεθνής κοινότητα ανάσανε απόψε με ανακούφιση που βρέθηκε λύση.

Η αρχή του τέλους στο θρίλερ έγινε τα ξημερώματα όταν 12 ρυμουλκά κατόρθωσαν να αποκολλήσουν πρώτα την πρύμνη του Ever Given, εν μέσω πανηγυρισμών.

Το μεσημέρι παραλίγο να ξανακολλήσει το πλοίο, όμως τελικά με τη βοήθεια της παλίρροιας ελευθερώθηκε και η πλώρη του.

Click4More: Διώρυγα του Σουέζ: Εν πλω ξανά το πλοίο Ever Given

«Γίναμε μάρτυρες της απίστευτης προσπάθειας που κατέβαλαν οι Αιγύπτιοι και οι εταίροι τους, Ολλανδοί, Ιάπωνες και άλλοι, για να ανοίξει η διώρυγα» ανέφερε το CNN.

Το σκάφος μήκους 400 μέτρων κατευθύνεται βόρεια σε μια τεχνητή λίμνη μέσα στη διώρυγα, όπου θα ελεγχθεί για ζημιές. Παράλληλα, συνεργεία θα ελέγξουν την κατάσταση της διώρυγας καθώς για να απεγκλωβιστεί το πλοίο χρειάστηκε να μετατοπιστούν περίπου 30 χιλιάδες κυβικά μέτρα άμμου.

«Πρέπει να γίνει επιθεώρηση στο σημείο του καναλιού που είχε προσαράξει το πλοίο γιατί έχουν και συμβατικές υποχρεώσεις. Υπήρχαν βυθοκόροι εκεί που εργάζονταν 3-4 ημέρες. Αν κάποιο από τα σημεία που υποτίιθεται ότι είχαν ένα συγκεκριμένο βύθισμα, έχουν τώρα λιγότερο, θα προσαράξουν και άλλα πλοία» δήλωσε ο Νικόλαος Παππάς, διευθύνων σύμβουλος Five Oceans Salvage

Μέσω της διώρυγας του Σουέζ μεταφέρονται αγαθά άνω των 9 δις δολαρίων κάθε ημέρα, το 12% του παγκόσμιου εμπορίου. Περισσότερα από 400 πλοία περιμένουν για να περάσουν τη διώρυγα, ανάμεσά τους 18 ελληνικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters η Διώρυγα του Σουέζ θα επαναλειτουργήσει απόψε. Δείτε το βίντεο του MEGA:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Ποκρόφσκ και Ντονέτσκ στην Ουκρανία
Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντόνετσκ, είπε ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν drones και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές
Ουκρανία
Δύο νεκροί από τις φωτιές που μαίνονται στην Τουρκία - Μία οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για «δεκάδες εμπρησμούς»
Πυρκαγιές ξέσπασαν και στην Αττάλεια και σε δασικές εκτάσεις κοντά στην Κωνσταντινούπολη, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο πολλά από αυτά τα μέτωπα
Φωτιές στην Τουρκία