Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Από θαύμα σώθηκε ο Ερντογάν το βράδυ του πραξικοπήματος – Γιατί δεν χτύπησαν το αεροπλάνο του;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο πιλότος του F-16 που είχε περάσει στον έλεγχο των πραξικοπηματιών και είχε στο στόχαστρό του το αεροπλάνο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απέτυχε να το καταρρίψει μόνο και μόνο επειδή έμεινε από καύσιμα και χρειάστηκε να σπεύσει προς ανεφοδιασμό, ισχυρίζεται η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Yeni Safak.

Το F-16 που εντόπισε το αεροπλάνο του προέδρου στο ραντάρ του, δεν μπόρεσε να προσεγγίσει ώστε να πετύχει βολή καθώς έμεινε από καύσιμα, κάτι που ανάγκασε τον πιλότο να εγκαταλείψει την επιχείρηση. Ο λόγος της μη εκτέλεσης της αποστολής παρέμενε μέχρι σήμερα άγνωστος, με έναν πρώην αξιωματικό που γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας, να λέει στο Reuters πως η μη εκτέλεση της επιχείρησης αποτελεί “μυστήριο”.

“Τουλάχιστον δύο F-16 παρενοχλούσαν το αεροπλάνο του Ερντογάν το βράδυ του πραξικοπήματος κατά την πτήση του προς την Κωνσταντινούπολη” τόνιζε ο ίδιος αξιωματικός.  Ο Τούρκος Πρόεδρος, κατάφερε μάλιστα -όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα- να ξεγελάσει δύο φορές το θάνατο εκείνο το βράδυ. Η πρώτη αφού έφυγε από το ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα όπου βρισκόταν με την οικογένειά του λίγη ώρα πριν εμφανιστεί η ειδική μονάδα που είχε επιφορτιστεί με τη δολοφονία του και η δεύτερη το θρίλερ στον αέρα που περιγράψαμε νωρίτερα.

Το αεροπλάνο του Ερντογάν στο ταξίδι του για Κωνσταντινούπολη χρειάστηκε αρκετές φορές να αλλάξει πορεία μέχρι να είναι ασφαλές να προσγειωθεί στην Κωνσταντινούπολη.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε