Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Αποδεκτή η συγγνώμη του Χάνκοκ δηλώνει ο Τζόνσον – Από την γυναίκα του όμως;

Αποδεκτή η συγγνώμη του Χάνκοκ δηλώνει ο Τζόνσον – Από την γυναίκα του όμως;

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποδέχθηκε τη συγγνώμη του υπουργού Υγείας Ματ Χάνκοκ και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη σε εκείνον, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον σήμερα μετά τη δημοσίευση φωτογραφιών του Χάνκοκ όπου αγκαλιάζεται και φιλιέται με τη σύμβουλό του στο γραφείο του.

«Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε τη συγγνώμη του υπουργού Υγείας και θεωρεί το θέμα λήξαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Ερωτηθείς εάν ο Τζόνσον έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Χάνκοκ, ο εκπρόσωπος απάντησε: «Ναι».

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ ζήτησε συγγνώμη και αποδέχθηκε ότι «παραβίασε τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης», μετά την δημοσίευση από την Daily Mail των φωτογραφιών του όπου αγκαλιάζεται και φιλιέται με την σύμβουλό του στο γραφείο του.

«Αποδέχομαι ότι παραβίασα τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης υπό τις συνθήκες αυτές. Απογοήτευσα ανθρώπους και λυπάμαι πολύ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Παραμένω προσηλωμένος στο έργο μου για να βγάλω την χώρα από την πανδημία αυτή, και θα ήμουν ευγνώμων για την επίδειξη διακριτικότητας για την οικογένειά μου σε αυτήν την προσωπική υπόθεση».

Τι συνέβη 

Πρώτο θέμα στα βρετανικά ΜΜΕ είναι από το πρωί ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, και αυτή τη φορά όχι για μηνύματα ή χαρακτηρισμούς του Μπόρις Τζόνσον ή τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά για… την προσωπική του ζωή. Ο 42χρονος πολιτικός – όπως όλα δείχνουν – διατηρεί σχέση με την σύμβουλό του και οι κάμερες ασφαλείας του υπουργείου τους «έπιασαν» σε τρυφερές περιπτύξεις.

Οι βρετανικές εφημερίδες Sun και Daily Mail, δημοσίευσαν φωτογραφίες του εδώ και 15 χρόνια παντρεμένου υπουργού Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, και της επίσης παντρεμένης σύμβουλό του, Τζίνας Κολαντάντζελο. Οι τρυφερές στιγμές – όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα – τραβήχτηκαν τον περασμένο μήνα εντός του υπουργείου και οι δυο τους φαίνονται αγκαλιά και να φιλιούνται με πάθος. 

Δείτε εδώ φωτογραφίες:

Η 43χρονη Τζίνα Κολαντάντζελο, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, αρχικά διορίστηκε στο υπουργείο Υγείας σε θέση άμισθης συμβούλου και στη συνέχεια ως αμειβόμενης μη εκτελεστικής διευθύντριας. Γεγονός που έχει ανοίξει μια συζήτηση γύρω από το πρόσωπό της και τους χειρισμούς του Ματ Χάνκοκ. Σημειώνεται ότι πέρυσι οι Sunday Times είχαν υποστηρίξει ότι ο κ. Χάνκοκ δεν είχε δηλώσει ως όφειλε το διορισμό της νέας του συμβούλου.

Άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του υπουργού Υγείας σημειώνουν ότι ο κ. Χάνκοκ δεν έχει πρόθεση να σχολιάσει ζητήματα προσωπικής φύσης. Την ίδια απάντηση πάντως έδωσε και ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την αποκάλυψη, σημειώνοντας ότι οποιοσδήποτε διορισμός στον κρατικό μηχανισμό γίνεται υπό αυστηρό έλεγχο των αρμοδίων υπηρεσιών της δημόσιας διοίκησης. 

Από την πλευρά τους, οι Εργατικοί της αντιπολίτευσης πάντως σημείωσαν ότι πρέπει να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια ως προς το κατά πόσο ο διορισμός της 43χρονης συμβούλου του υπουργού Υγείας συνιστά παραβίαση κανόνων ή σύγκρουση συμφερόντων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω αποκαλύψεις για τον Ματ Χάνκοκ έρχονται μετά την δριμεία κριτική που έχει δεχθεί για την απονομή συμβολαίων του συστήματος υγείας NHS σε εταιρείες φίλων και συγγενών και τις κατηγορίες για λάθος χειρισμούς στην πανδημίας. Πρόσφατα βρέθηκε και πάλι στην επικαιρότητα μετά τα μηνύματα που δημοσιοποίησε ο πρώην επικεφαλής σύμβουλο της Ντάουνινγκ Στριτ Ντόμινικ Κάμινγκς και σε αυτά φέρεται ο Μπόρις Τζόνσον να χαρακτήριζε «παντελώς άχρηστες» τις προσπάθειες του κ. Χάνκοκ για εξασφάλιση υλικών ατομικής προστασίας κατά του κορονοϊού.

Με πληροφορίες από Sun και Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις