Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Αποκαλύψεις Ερντογάν! Όλος ο… ντουνιάς έχει την ηχογράφηση του φόνου του Τζαμάλ Κασόγκι!

Ερντογάν Κασόγκι

Όχι μόνο επιβεβαίωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως υπάρχουν ηχογραφήσεις με το φόνο του Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, αλλά τα ντοκουμέντα αυτά δόθηκαν και σε… άλλους!

Ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε από Σαουδάραβες πράκτορες μέσα στο προξενείο της χώρας του στις 2 Οκτωβρίου. Σχεδόν από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του υπήρχαν πληροφορίες πως τα τελευταία δραματικά λεπτά της ζωής του και η στιγμή του θανάτου του είχαν ηχογραφηθεί. Τώρα, ο Ερντογάν επιβεβαιώνει πως οι ηχογραφήσεις υπάρχουν. Και κάτι ακόμα…

Ο πρόεδρος της Τουρκίας υποστήριξε πως οι ηχογραφήσεις αυτές έχουν δοθεί στη Σαουδική Αραβία, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία!

«Δώσαμε τις ηχογραφήσεις, τις δώσαμε στη Σαουδική Αραβία, τις δώσαμε στην Ουάσινγκτον, στους Γερμανούς, στους Γάλλους, στους Άγγλους», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του.

Η αναφορά του προκάλεσε αίσθηση και η τουρκική προεδρία χρειάστηκε να διευκρινίσει στη συνέχεια πως οι ηχογραφήσεις που αφορούν στη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι ακούσθηκαν μόνο και δεν διανεμήθηκε τίποτα γραπτό.

Η Σαουδική Αραβία βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα με αφορμή τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, που τα τελευταία χρόνια ζούσε στις ΗΠΑ και εργαζόταν στην Washington Post. Με εντολή κορυφαίου αξιωματούχου της βασιλικής αυλής φέρεται να ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη 15 Σαουδάραβες πράκτορες με σκοπό να δολοφονήσουν τον Κασόγκι.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι ενώ φτάνει στο προξενείο στις 2 Οκτωβρίου – Φωτογραφία Reuters

Αν και τίποτα δεν μπορεί, ακόμα, να αποδειχτεί, οι πράκτορες φέρονται να νάρκωσαν τον Τζαμάλ Κασόγκι και τον διαμέλισαν ενώ ήταν ακόμα ζωντανός.

Το πτώμα του δεν έχει βρεθεί ενώ οι Σαουδάραβες φέρονται να «καθάρισαν» τον τόπο του εγκλήματος και να διέλυσαν το τεμαχισμένο πτώμα του δημοσιογράφου σε οξύ για να εξαφανίσουν οποιαδήποτε απόδειξη.

Ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως μπορεί να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο Παρίσι στη διάρκεια των τελετών για τα 100 χρόνια από το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου. «Όταν πάμε στο Παρίσι, θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε μια ευκαιρία και θα πραγματοποιήσουμε μια διμερή συνάντηση», είπε ο Ερντογάν.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις