Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Αποκαλύψεις για το στέμμα από τη βασίλισσα Ελισάβετ

βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα συμμετέχει στο νέο ντοκιμαντέρ του BBC1 “The Coronation” που διερευνά την ιστορία και τον ρόλο των βασιλικών στεμμάτων.

Η βασίλισσα Ελισάβετ συγκεκριμένα θα μοιραστεί τις μνήμες της στέψης της σε συνέντευξη που θα προβληθεί στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ του BBC.

Το ντοκιμαντέρ “The Coronation” θα εξερευνήσει τον ρόλο των βασιλικών στεμμάτων στην τελετή. Αλλά και την ιστορία του στέμματος του βασιλιά Edward. Η βασίλισσα Ελισάβετ θα διηγηθεί μνήμες από τη δική της στέψη το 1953 αλλά και από αυτή του πατέρα της βασιλιά Γεώργιου VI το 1937.

Οι αναμνήσεις της βασίλισσας Ελισάβετ

“Έχω δει μια στέψη και ήμουν αποδέκτης της άλλης κάτι που είναι αξιοσημείωτο” σημειώνει η βασίλισσα Ελισάβετ. Θα υπάρχουν επίσης μαρτυρίες ανθρώπων που συμμετείχαν στη στέψη του 1953. Ανάμεσά τους μια κοπέλα που σχεδόν λιποθύμησε στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Και ενός 12χρονου που ήταν στη χορωδία και αναγκάστηκε να τραγουδήσει σόλο.

“Είναι πραγματικά τιμή να έχουμε τη βασίλισσα Ελισάβετ να αποκαλύπτει στιγμές από τη στέψη της. Αλλά και τις παιδικές αναμνήσεις από την εποχή που ο πατέρας της βασιλιάς Γεώργιος VI στέφθηκε βασιλιάς” δήλωσε η διευθύντρια περιεχομένου του BBC Charlotte Moore.

Πηγή: Radiotimes

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις