Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Αποκαλύψεις των Football Leaks για Ριμπολόβλεφ! Ο δισεκατομμυριούχος που… φοβάται το γιαούρτι και το νερό

Ριμπολόβλεφ
Φωτογραφία αρχείου Reuters

– Η περιουσία του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ υπολογίζεται στα 6 δισεκατομμύρια ευρώ
– Τα Football Leaks παρουσιάζουν πολλές λεπτομέρειες για την ζωή του Ρώσου μεγιστάνα
– Τα μέτρα που παίρνει για την προσωπική του ασφάλεια

Λεπτομέρειες για την ζωή του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ αποκαλύπτει η γαλλική ιστοσελίδα Mediapart, επικαλούμενη τα Football Leaks. Ο Ρώσος ιδιοκτήτης της Μονακό και του ελληνικού νησιού “Σκορπιός”, πρόσφατα κατηγορήθηκε για διαφθορά και περίπτωση δωροδοκίας. Υπολογίζεται ότι η περιουσία του αγγίζει τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αυτή η περιουσία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην πώληση του 75% της Uralkali, ένα παγκόσμιο γίγαντα εξόρυξης. Μια πώληση που έγινε το 2010, λίγο μετά από μια περιβαλλοντική καταστροφή σε ένα από τα ορυχεία που εκμεταλλεύεται η εταιρεία.

Ο 242ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο – σύμφωνα με το διάσημο περιοδικό Forbes- συνελήφθη με την κατηγορία της συμμετοχής στη δολοφονία ενός από τους συνεργάτες του. Αθωώθηκε για έλλειψη στοιχείων. Φέρεται ως ένας από τους «επενδυτές» στις εκλογές του Ντόναλντ Τραμπ, αγόρασε μια βίλα στη Φλόριντα έναντι 95 εκατομμύρια ευρώ, δέκα φορές περισσότερο απ΄ ό,τι την είχε αγοράσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, τέσσερα χρόνια νωρίτερα.

Φωτογραφία αρχείου Reuters

“Ο ιδιοκτήτης της Μονακό, κατέχει ένα A319 Airbus το οποίο κοστίζει 55 εκατομμύρια ευρώ, έχει κάνει δώρο ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη (88 εκατομμύρια) σε μία από τις κόρες τους καθώς και ένα γιοτ (80 εκατομμύρια) σε μία άλλη, ενώ έχει αγοράσει ένα ελληνικό νησί με 100 εκατομμύρια ευρώ”, αναφέρει η Mediapart.

Η προσωπική ασφάλεια του Ριμπολόβλεφ

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η γαλλική ιστοσελίδα, ο Ρώσος επιχειρηματίας δεν παραμελεί σχεδόν τίποτα σε σχέση με την προσωπική ασφάλεια: δεν τρώει ποτέ γιαούρτι που δεν έχει ανοίξει ο ίδιος και δεν πίνει ποτέ από μπουκάλι νερού που δεν είναι είναι σφραγισμένο. Επιπλέον, όταν πρόκειται να επισκεφθεί ένα εστιατόριο, στέλνει μία ώρα νωρίτερα έναν δικό του άνθρωπο.

Σχετικά με τη σύνδεσή του με το ποδόσφαιρο, ο ιδιοκτήτης της Μονακό σκέφτηκε να αγοράσει Σερβέτ Γενεύης (Ελβετία) το 1990 και τους Ρέντ Μπουλς της Νέας Υόρκης (MLS) το 2016, ενώ όπως αναφέρουν τα Football Leaks, προσέλαβε έναν προπονητή για να του μάθει πως παίζεται το ποδόσφαιρο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις