Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Αποκάλυψη Spiegel: Οδηγοί ευρωβουλευτών οπαδοί των τζιχαντιστών!

Αποκάλυψη Spiegel: Οδηγοί ευρωβουλευτών οπαδοί των τζιχαντιστών!

Δυο άνδρες, ένας Βέλγος και ένας Γάλλος, που εργάζονταν ως οδηγοί ευρωβουλευτών φαίνεται πως ήταν… λάτρεις του Ισλαμικού Κράτους. Η αποκάλυψη, λιγότερο από ένα μήνα μετά την τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, έρχεται από το περιοδικό Spiegel.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στην κατοχή των δυο οδηγών εταιρίας που συνεργάζεται με το Ευρωκοινοβούλιο βρέθηκαν CD με προπαγανδιστικό υλικό υπέρ του ISIS. Ο ένας κατάγεται από τις Βρυξέλλες και ο δεύτερος από το Στρασβούργο και έχουν απολυθεί, αναφέρει το Spiegel. Ήδη γίνεται έρευνα από τις βελγικές αρχές.

Πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα. Σύμφωνα με το Spiegel όμως, μετά από την αποκάλυψη αυτή, που όπως ήταν φυσικό θορύβησε τους υπεύθυνους ασφαλείας, αποφασίστηκε να διακοπούν οι συνεργασίες με ιδιωτικές εταιρίες οδηγών και να προσληφθούν οδηγοί απευθείας από τις Βρυξέλλες.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό, στο Ευρωκοινοβούλιο χρησιμοποιούσε για τη μεταφορά ευρωβουλευτών οδηγούς από ιδιωτικές εταιρίες. 65 εργάζονταν στις Βρυξέλλες και 85 στην έδρα της Ευρωβουλής, το Στρασβούργο.

Όλα αυτά ενώ σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας μήνας από τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες, με στόχους το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ και τον σταθμό του Μετρό, Μάλμπεκ, που βρίσκεται πολύ κοντά στο κτίριο της Κομισιόν.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε