Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Απόκοσμες εικόνες στις ΗΠΑ – Συγκλονιστικά βίντεο με τα πολικά τοπία από τον κυκλώνα «βόμβα»

Απόκοσμες εικόνες στις ΗΠΑ – Συγκλονιστικά βίντεο με τα πολικά τοπία από τον κυκλώνα «βόμβα»

Ανταρκτική θυμίζουν οι ΗΠΑ ενώ οι εικόνες που έρχονται από την Αμερική είναι απόκοσμες εξαιτίας της επέλασης του κυκλώνα «βόμβα» που σαρώνει τα πάντα και έχει βάλει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας -χωρίς καμία υπερβολή- στον πάγο. Η κακοκαιρία δεν δείχνει να κοπάζει ακόμα.

Η πρωτοφανής κακοκαιρία που οι Αμερικανοί αποκαλούν κυκλώνα βόμβα έχει κυριολεκτικά παγώσει και παραλύσει τις ΗΠΑ, ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται συνέχεια και μέχρι πριν από λίγο έφτασε στους 22 σύμφωνα με το CNN. Σπίτια παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό, οι διακοπές ρεύματος δίνουν και παίρνουν, ενώ πτήσεις ακυρώνονται συνέχεια.

Οι νεκροί αυξάνονται συνέχεια, τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας, χάος επικρατεί σε πτήσεις και μετακινήσεις στα οδικά δίκτυα. 

Χάος σε αεροδρόμια και δρόμους

Όλοι στις ΗΠΑ λένε ότι δεν θυμούνται να έχουν ξαναζήσει τέτοια κακοκαιρία και τόσο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, ενώ 1,6 εκατ. νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα. Την Παρασκευή (23.12.2022) ακυρώθηκαν 5.700 πτήσεις, ενώ άλλες 2.100 πτήσεις ακυρώθηκαν χθες.

Ο κυκλώνας «βόμβα» έχει προκαλέσει χάος και στις μετακινήσεις στους δρόμους.

https://twitter.com/manishh_2/status/1606665168037216256?

Το βραστό νερό γίνεται πάγος

Οδικές οδοί θυμίζουν τοπίο στην Ανταρκτική, δρόμοι έχουν παγώσει και θυμίζουν παγοδρόμια, αυτοκίνητα έχουν θαφτεί στο χιόνι, δέντρα πέφτουν από το τρομακτικό βάρος του χιονιού, ενώ άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους. Ακόμα και βραστό νερό αν πετάξει κανείς ψηλά στον αέρα, θα το δει αμέσως να γίνεται πάγος και δεν είναι υπερβολή αυτό. Η θερμοκρασίες θυμίζουν Βόρειο Πόλο και το θερμόμετρο πλησιάζει σε πολλές περιοχές ακόμα και τους -50 βαθμούς Κελσίου.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Κάθι Χότσουλ είπε το Σάββατο ότι θα δηλώσει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της πρωτοφανούς κακοκαιρίας για να διαθέσει η κυβέρνηση έξτρα διασωστικά οχήματα και προσωπικό στην μεγαλούπολη των ΗΠΑ.

Στο Μπάφαλο το χιόνι έφτασε σε πολλές περιοχές ακόμα και στα 1,8 μέτρα, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για την περιοχή των ΗΠΑ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις