Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Απολύει 2.000 εργαζομένους η Icelandair – Μειώνει μισθούς και ωράριο εργαζομένων

Απολύει 2.000 εργαζομένους η Icelandair – Μειώνει μισθούς και ωράριο εργαζομένων

Η πανδημία του κορονοϊού έπληξε για τα καλά την η Icelandair που απολύει εργαζόμενους και κάνει περικοπές μισθών στους εναπομείναντες.

Η ισλανδική αεροπορική εταιρεία Icelandair ανακοίνωσε σήμερα την περικοπή 2.000 θέσεων εργασίας λόγω των «σοβαρών επιπτώσεων» που είχε στους τομείς των αερομεταφορών και του τουρισμού η πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ο όμιλος λαμβάνει σημαντικά μέτρα (…) συμπεριλαμβανομένης και της μείωσης των εργαζομένων του και αλλαγές στην οργανωτική δομή του», ανακοίνωσε η εταιρεία, εκτιμώντας ότι η κρίση θα συνεχίσει να πλήττει τα αεροπορικά ταξίδια «σε ένα απρόβλεπτο μέλλον».

Η Icelandair προετοιμάζεται έτσι για μια «παρατεταμένη περίοδο ελάχιστης λειτουργίας».

Οι απολύσεις αφορούν τα πληρώματα των αεροσκαφών, τις υπηρεσίες συντήρησης και τους υπαλλήλους εδάφους. Οι περισσότεροι από τους εργαζομένους που θα διατηρήσουν τη θέση τους θα εργάζονται με μειωμένο ωράριο ενώ όσοι συνεχίσουν να εργάζονται με πλήρη απασχόληση θα υποστούν μείωση μισθού.

«Τα μέτρα αυτά είναι πολύ οδυνηρά αλλά αναγκαία», ανέφερε ο πρόεδρος-γενικός διευθυντής της εταιρείας, Μπόγκι Νιλς Μπόγκασον, σε ανακοίνωσή του.

Το 2018 η Icelandair απασχολούσε περίπου 4.600 εργαζομένους και μετέφερε 4,4 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις