Κόσμος

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης στην Ουκρανία

Το ουκρανικό κοινοβούλιο απέρριψε σήμερα την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του Μικόλα Αζάροφ, η οποία κατηγορείται από την αντιπολίτευση για την αποτυχία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Ουκρανίας και την καταστολή φιλοευρωπαίων διαδηλωτών.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μόνον 186 βουλευτές υποστήριξαν την πρόταση μομφής που είχαν καταθέσει τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, η οποία για να υιοθετηθεί χρειαζόταν να συγκεντρώσει 226 ψήφους. Στην ψηφοφορία δεν μετείχε το κυβερνών Κόμμα των Περιοχών.

Σε ομιλία του προς τους βουλευτές, ο Αζάροφ ζήτησε συγγνώμη για την βία που άσκησε η αστυνομία το Σάββατο στους διαδηλωτές στο κέντρο του Κιέβου, προκαλώντας τον τραυματισμό δεκάδων.

“Εξ ονόματος της κυβέρνησης, θα ήθελα να σας ζητήσω συγγνώμη για τις ενέργειες των δυνάμεων της τάξης. Ο πρόεδρος και η κυβέρνηση λυπούνται γι’ αυτό βαθύτατα”, σημείωσε. “Θα εξαχθούν συμπεράσματα και θα γίνουν αλλαγές στους κόλπους της κυβέρνησης”, πρόσθεσε.

Ο Αζάροφ προειδοποίησε εξάλλου τους διαδηλωτές που έχουν αποκλείσει από χθες την έδρα της κυβέρνησης ότι πρέπει να σταματήσουν την κινητοποίησή τους αυτή, διότι είναι παράνομη. “Καλώ όλους όσοι πήραν τις παράνομες αυτές αποφάσεις να αποκλείσουν την κυβέρνηση να σταματήσουν. Κατ’ αυτόν τον τρόπο παραβιάζετε τον ποινικό κώδικα και θα λογοδοτήσετε”, υπογράμμισε.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε εξάλλου ότι η Ουκρανία θα συνεχίσει να επιδιώκει την ένταξή της στην ΕΕ και πρόσθεσε ότι μια κυβερνητική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στις Βρυξέλλες την ερχόμενη εβδομάδα.

Κατά την ομιλία του, στην ρωσική γλώσσα, ο Αζάροφ αποδοκιμάστηκε από βουλευτές της αντιπολίτευσης. “Η κυβέρνηση αυτή ευθύνεται για το ότι ξυλοκοπήθηκαν παιδιά στην πλατεία Ανεξαρτησίας. Ντροπή! Ευθύνεται για το ξεπούλημα της Ουκρανίας στην Ρωσία και για την διάψευση της ελπίδας για ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ντροπή!”, σημείωσε ο Αρσένι Γιάτσενιουκ, σύμμαχος της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο.

“Η κυβέρνηση ψεύδεται”, υπογράμμισε παράλληλα ο Βιτάλι Κλίτσκο, ένας από τους ηγέτες της ουκρανικής αντιπολίτευσης.

Η απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει την συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ συνιστά, σύμφωνα με τον ίδιο, την “ύψιστη προδοσία”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Guardian για Ουκρανία: Οι νέοι θέλουν Ευρώπη αλλά στην καρδιά της κρίσης βρίσκεται το φυσικό αέριο

Γερμανία: Η καρδιά των Ουκρανών “χτυπά για την Ευρώπη”

Η στιγμή που Ουκρανοί αστυνομικοί χτυπούν εικονολήπτη του Euronews (VIDEO)

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καζάνι που «βράζει» η Γαλλία: Μισό εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους, 1.000 συλλήψεις και νέα επεισόδια - «Μαύρο» στα social media ήθελε η κυβέρνηση
Επεισόδια ξέσπασαν στο τέλος των διαδηλώσεων σε Παρίσι, Μασσαλία και Λυών - Ρίψεις μολότοφ και απάντηση της αστυνομίας με δακρυγόνα - Δύο τραυματίες
Γαλλία
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ ζητά αποζημίωση για τα «εγκλήματα» ΗΠΑ - Ισραήλ σε βάρος του Ιράν
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, βρέθηκε με τον επικεφαλής των δικαστικών αρχών, Γολάμ Χοσεΐν Μοχσενί Ετζεΐ, σε μία σπάνια αναφορά συνάντησής του καθώς από τότε που ανέλαβε δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση
Χαμενεΐ
Μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές στο Ισραήλ
Η διαμαρτυρία έρχεται σαν συνέχεια της μακρόχρονης εκστρατείας για τη σύσταση ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις αποτυχίες στον τομέα της ασφάλειας που οδήγησαν στην 7η Οκτωβρίου 2023
Τελ Αβίβ
Πεδίο μάχης και τα Τίρανα: Χημικά, πύρινα οδοφράγματα και κυνηγητό γύρω από το αλβανικό υπουργείο Παιδείας
Υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια, με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί σε καίρια σημεία των Τιράνων
Αλβανία