Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Αποστάσεις από την εισηγήτρια της PEGA παίρνει ο επικεφαλής της Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις

Αποστάσεις από την εισηγήτρια της PEGA παίρνει ο επικεφαλής της Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις

Σύγχυση φαίνεται πως προκάλεσε η συνέντευξη Τύπου της εισηγήτριας της Επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παρακολουθήσεις, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχει ακόμη ολοκληρωμένη έκθεση της επιτροπής.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο επικεφαλής της επιτροπής, Γερόν Λέναρς, δήλωσε πως δέχθηκε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη συνέντευξη Τύπου της εισηγήτριας, για αυτό έκρινε σκόπιμο να δώσει κάποιες εξηγήσεις προς αποφυγής παρεξηγήσεων.

Ποιές είναι αυτές οι εξηγήσεις; Ότι η εισηγήτρια της PEGA, Σοφί Ιν ‘τ Βελντ, παρουσίασε ένα πρώτο σχέδιο της έκθεσης για τις παρακολουθήσεις, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί θέση συνολικά της επιτροπής, αφού το σχέδιο που παρουσιάστηκε «δεν είναι τελική εκδοχή και δεν μπορεί – σε αυτό το σημείο – να νοηθεί ως τα συμπεράσματα ή η θέση της επιτροπής PEGA».

«Όλα τα μέλη της επιτροπής PEGA θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τροπολογίες στο σχέδιο έκθεσης. Μόνο η τελική έκθεση και οι συστάσεις, όπως θα έχουν εγκριθεί στο τέλος της περιόδου δραστηριότητάς μας, αντιπροσωπεύουν τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο σύνολό της», επισημαίνει στη γραπτή δήλωσή του ο κ. Λέναρς.

«Οι συζητήσεις για τα πορίσματα της Επιτροπής μας θα πρέπει να πραγματοποιηθούν κατά τις συνεδριάσεις της (Επιτροπής), όπου όλες οι πολιτικές ομάδες μπορούν να παρουσιάσουν τις απόψεις τους για όλες τις σχετικές πτυχές του έργου μας» καταλήγει ο επικεφαλής της PEGA.

Υπενθυμίζεται πως ήδη η ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο αντέδρασε για τα όσα υποστηρίζει η εισηγήτρια της PEGA, Σοφί Ιν ‘τ Βελντ, με τον συντονιστή του ΕΛΚ (στην PEGA), Xουάν Ιγκνάσιο Ζόιντο, να τονίζει πως η εισηγήτρια παραχώρησε αιφνιδιαστικά συνέντευξη Τύπου χωρίς να έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της επιτροπής, ενώ στην Αθήνα η ίδια παρουσίασε τις ατομικές της απόψεις για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα…δημιουργώντας την εσφαλμένη εντύπωση ότι παρουσίαζε κοινή άποψη της επιτροπής».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις