Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Αποστολή αυτοκτονίας! Έκλαιγε με λυγμούς πριν ανατιναχτεί και σκορπίσει τον θάνατο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποστολή αυτοκτονίας! Έκλαιγε με λυγμούς πριν ανατιναχτεί και σκορπίσει τον θάνατο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανατριχιαστικά πλάνα παρουσιάζουν τον έφηβο βομβιστή αυτοκτονίας Jafar al-Tayyar να ξεσπά σε κλάματα μέσα σε ένα άρμα γεμάτο εκρηκτικά. Αυτή ήταν η τελευταία του αποστολή. Θα σκόρπιζε τον θάνατο και θα πέθαινε.

Είχε διαταχθεί να ανατιναχθεί στα πολιορκούμενα χωριά Fua και Kafriyeh. Οι τζιχαντιστές τον ενθάρρυναν με χτυπήματα στην πλάτη και ο έφηβος από το Ουζμπεκιστάν φοβόταν μήπως δεν τα καταφέρει.

Στιγμές αργότερα και ενώ έχει απομακρυνθεί βλέπουμε στα πλάνα το άρμα να ανατινάζεται και ένα τεράστιο σύννεφο καπνού να σηκώνεται στον αέρα από την έκρηξη. Το ανατριχιαστικό βίντεο υποτίθεται πως τραβήχτηκε για να τον δοξάσει ως μάρτυρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας.

Ο νεαρός, στιγμές πριν ανατιναχτεί, εμφανίζεται τρομοκρατημένος να κλαίει. Σύντροφός του τζιχαντιστής ακούγεται να προσπαθεί να τον καθησυχάσει. “Jafar, αδερφέ μου, μη φοβάσαι. Όταν φοβάσαι, να θυμάσαι τον Αλλάχ”. “Φοβάμαι μην αποτύχω” ακούγεται να του απαντά.

Οι άντρες που τον περιβάλλουν χαμογελούν και τον χτυπούν στωικά στην πλάτη. Το βίντεο κόβεται τη στιγμή που ο έφηβος μπαίνει στο γεμάτο εκρηκτικά άρμα. Κοιτάζοντας το τοπίο γύρω του φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι σε λίγα λεπτά θα είναι νεκρός και ξεσπά σε κλάματα.

Η αποστολή αυτοκτονίας του Tayyar ήταν μέρος μιας ευρύτερης επίθεσης την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια της οποίας έπεσαν πάνω από 200 ρουκέτες και σημειώθηκαν 7 ακόμα βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον του χωριού Fua.

Πίσω από την ευρεία επιχείρηση ήταν η θυγατρική της Αλ Κάιντα Nursa Front που είναι γνωστή με το όνομα Jabhat al-Nusra.



Πηγή:
Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε