Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Αποτεφρώθηκε ο Καρλ Λάγκερφελντ

Αποτεφρώθηκε ο Καρλ Λάγκερφελντ
photo Reuters

Ο σπουδαίος μόδιστρος, Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος απεβίωσε την Τρίτη σε ηλικία 85 ετών αποτεφρώθηκε σήμερα στη Γαλλία.

Αυτό έγραψε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το περιοδικό Closer με την αποτέφρωση του Λάγκερφελντ να έγινε έγινε στη Ναντέρ, κοντά στο Παρίσι, παρουσία της στενής του συνεργάτιδας Βιρζινί Βιάρ, που τον διαδέχθηκε στη διεύθυνση σχεδιασμού των κολεξιόν του οίκου Chanel, σύμφωνα με το περιοδικό.

Μια εκπρόσωπος τύπου του οίκου είχε αναφέρει την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι επιθυμίες του αείμνηστου Λάνγκερφελντ θα «γίνουν σεβαστές». Ο «Κάιζερ» (ο «αυτοκράτορας» στα γερμανικά) έλεγε με χιούμορ ότι θα προτιμούσε «να πεθάνει» παρά να τον θάψουν κι είχε επαναλάβει πολλές φορές ότι ήθελε να τον αποτεφρώσουν.

Ο Καρλ Λάγκερφελντ είχε μπει εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Παρισιού το βράδυ της Δευτέρας (19.02.2019) μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό.

Διηύθυνε τον οίκο υψηλής ραπτικής Chanel από το 1983. Τα κατάλευκα μαλλιά του, τα μαύρα γυαλιά του, τα γάντια που φορούσε πάντα και τα πουκάμισα με ψηλό γιακά ήταν ανέκαθεν το σήμα κατατεθέν του.

Click4more: Όταν ο Καρλ Λάγκερφελντ επισκέφθηκε την Ελλάδα το 1994! Φωτογραφίες

Τον Ιανουάριο είχε απουσιάσει από επίδειξη του οίκου Chanel στο Παρίσι και τότε είχαν ενταθεί οι φήμες πως η υγεία του είχε κλονιστεί. Δεν είχε χάσει ποτέ ντεφιλέ του Chanel από το 1983. «Ο κ. Λάγκερφελντ, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου μόδας Chanel, ο οποίος αισθάνθηκε κουρασμένος, ζήτησε από τη Virginie Viard, διευθύντρια του δημιουργικού στούντιο του οίκου, να τον εκπροσωπήσει» είχε ανακοινωθεί σε μια προσπάθεια να κατευναστούν οι φήμες.

Τον τελευταίο χρόνο, ο Καρλ Λάγκερφελντ έκανε τις περισσότερες εμφανίσεις του στην πασαρέλα μαζί με την Viard (σ.σ. συνεργάζονταν από το 1987), δίνοντας έτσι τροφή στα σενάρια πως αυτή θα είναι (όπως και ανακοινώθηκε) η διάδοχός του. Ήταν άλλωστε η πιο στενή του συνεργάτης τα τελευταία χρόνια και αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του Chanel.

«Στην Βιρζινί Βιάρ, την πιο στενή συνεργάτη του Καρλ Λάγκερφελντ τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, ανέθεσε ο Αλάν Βερτεμέρ, συνιδιοκτήτης της Chanel, τη διεύθυνση του σχεδιασμού των κολεξιόν ώστε να συνεχιστεί η κληρονομιά της Γκαμπριέλ Σανέλ και του Καρλ Λάγκερφελντ», αναφέρει η ανακοίνωση. Η Viard γεννήθηκε στη Ντιζόν της ανατολικής Γαλλίας και η οικογένεια της δραστηριοποιείτο στην εμπορία του μεταξιού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις