Κόσμος

Απτόητος ο Ντόναλντ Τραμπ: «Όλοι λάτρεψαν την πρότασή μου για τη Γάζα»

Υπέρ της πρότασης τάχθηκε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Μάικ Τζόνσον
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως «όλοι λάτρεψαν» την πρότασή του να πάρουν οι ΗΠΑ τον έλεγχο στη Λωρίδα της Γάζας και να εκτοπίσουν τους Παλαιστίνιους από εκεί.

Οι δηλώσεις αυτές του Ντόναλντ Τραμπ έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την ομοβροντία καταδίκης από σχεδόν σύσσωμη τη διεθνή κοινότητα για αυτό του σχέδιο για τη Λωρίδα της Γάζας.

«Όλοι το λάτρεψαν», είπε ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις στο σχέδιό του.

Από τους ίδιους τους Παλαιστινίους, με ορισμένους να λένε ότι «ο Τραμπ μπορεί να πάει στον διάολο, με τις ιδέες του, τα χρήματά του και τις πεποιθήσεις του. Δεν πάμε πουθενά», έως τον ΟΗΕ, τον αραβικό κόσμο, και δεκάδες χώρες, όλες αντιτάχθηκαν κατηγορηματικά κατά του σχεδίου Τραμπ για τον παλαιστινιακό θύλακα.

Υπέρ της πρότασης τάχθηκε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Μάικ Τζόνσον λέγοντας πως οι βουλευτές θα σταθούν στο πλευρό του Αμερικανού προέδρου.

«Η ανακοίνωση αρχικά χθες νομίζω ότι ήρθε ως έκπληξη σε πολλούς, αλλά επευφημήθηκε, νομίζω, από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο», είπε ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου. «Για ποιό λόγο; Επειδή αυτή η περιοχή είναι τόσο επικίνδυνη, και (ο Τραμπ) δρα θαραλλέα και αποφασιστικά για να προσπαθήσει να εξασφαλίσει την ειρήνη αυτής της περιοχής», συνέχισε.

Ο Τζόνσον είπε ότι αναμένει περαιτέρω λεπτομέρειες για το σχέδιο του Τραμπ και ότι θα συζητήσει το ζήτημα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου όταν θα συναντηθεί μαζί του στο Καπιτώλιο αύριο Πέμπτη.

Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι υπάρχει κίνδυνος μιας άλλης επίθεσης στο Ισραήλ όπως εκείνη της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 αν η Λωρίδα της Γάζα παραμείνει «στη παρούσα της μορφή» και βγάζει νόημα να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος, όπως ο Ρεπουμπλικάνος υποστήριξε.

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι κατανοούν την αναγκαιότητα αυτού (σ.σ. του σχεδίου) και θα σταθούμε στο πλευρό του Ισραήλ καθώς εργάζονται προς αυτόν τον στόχο. Και θα σταθούμε στο πλευρά του Πρόεδρου στη πρωτοβουλία του αυτή», συνέχισε.

Εκτός από ακροδεξιά μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης, σύσσωμη η διεθνής κοινότητα έχει καταδικάσει την πρόταση σοκ του Τραμπ για τη Γάζα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Το βίντεο που θεραπεύει τους ΑΙ Γκόλντμπεργκ, Ντε Νίρο και Ρόμπερτς και η συνομιλία με τον Ρούζβελτ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιστράτευσε ξανά την τεχνητή νοημοσύνη, αυτή τη φορά για να σατιρίσει τους επικριτές του, ενώ λίγες ώρες αργότερα συνομίλησε με το ψηφιακό ολόγραμμα του Θεόδωρου Ρούζβελτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ γιατρός με τη χρήση ΑΙ
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν θα δώσει το παρών στις τελετές κηδείας του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, για λόγους ασφαλείας
«Μου είπαν ότι θέλει να βγει έξω - Θέλει να συναντήσει κόσμο - Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν του επιτρέπουν να έρθει», ανέφερε ο Ελάχι, εκπρόσωπος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Δίκη για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία: Επιχειρηματίας έδωσε 150.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου»
Η δημοσιογράφος έφερε στο φως υποθέσεις διαφθοράς με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και συμμετείχε στην τεράστια έρευνα για τα «Panama Papers» - Σε κουτί παπουτσιών κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της η βόμβα
Γιόργκεν Φένεκ