Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Αργεντινή: Τουλάχιστον 35.000 νεκροί από κορονοϊό – Τα 1,2 εκατ. πλησιάζουν τα κρούσματα

κορονοϊός
Φωτογραφία Reuters

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε την Τρίτη (3/11) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 12.145 κρούσματα του νέου κορονοϊού, με το σύνολο των μολύνσεων να φθάνουν τις 1.195.276. Παράλληλα, άλλοι 430 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη λατινοαμερικάνικη χώρα να φθάνει τους 35.052.

Υπενθυμίζεται ότι όπως δήλωσε η σύμβουλος του προέδρου της νοτιοαμερικανικής χώρας, Σεσίλια Νικολίνι, το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του Covid19 θα διατεθεί δωρεάν στους πολίτες της Αργεντινής. «Ο εμβολιασμός με το Sputnik-V θα είναι δυνατόν να διατεθεί δωρεάν, ώστε όλοι οι κάτοικοι να μπορούν να το κάνουν. Το εμβόλιο Sputnik-V στοιχίζει 19,9 δολάρια (η μία δόση), και αυτή τη στιγμή συζητούμε τις λεπτομέρειες ανάλογα με τις ποσότητες, που μπορούμε να αποκτήσουμε, αλλά το εμβόλιο θα διατίθεται σε όλους δωρεάν», δήλωσε η κ. Νικολίνι στον ραδιοσταθμό “Destape”.

Click4more: Κορονοϊός: Όσο μεγαλύτερο το ιικό φορτίο τόσο αυξάνει ο κίνδυνος διασωλήνωσης και θανάτου

Η ίδια διευκρίνισε ότι το εμβόλιο θα διατεθεί σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τις ευπαθείς ομάδες, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και από τους εργαζόμενους στα όργανα επιβολής της τάξης.

Η Νικολίνι επισήμανε ότι η Αργεντινή συνεχίζει τις συνομιλίες για την αγορά και άλλων εμβολίων. «Έχουμε προχωρήσει αρκετά με την AstraZeneca, την Pfizer και το Sputnik-V και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τα νέα εμβόλια», δήλωσε η ίδια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις