Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Αρνείται τα πάντα «ο απατεώνας του Tinder» – Τι λέει ο δικηγόρος του

Αρνείται τα πάντα «ο απατεώνας του Tinder» – Τι λέει ο δικηγόρος του

Αρνείται τα πάντα ο άνδρας έγινε ταινία στο Netflix παριστάνοντας τον μεγιστάνα των διαμαντιών που έκανε τα θύματά του να τον ερωτευτούν και ύστερα τους ζητούσε δανεικά και εξαφανιζόταν.

Από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων με χειροπέδες, στον Κορυδαλλό και 3 χρόνια μετά την έκδοση του στο Ισραήλ, θέμα συζήτησης σε ολόκληρο τον κόσμο, λόγω της ταινίας του Netflix για τη δράση του… Τρεις γυναίκες πείθονται από τα λόγια του κι όπως καταγγέλλουν βρίσκονται παγιδευμένες. Χάνουν όπως λένε 10 εκατομμύρια ευρώ και όταν μαθαίνουν την αλήθεια, αισθάνονται τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια τους.

To Live News μίλησε με τον δικηγόρο του περιβόητου Σάιμον Λεβιέβ στην Ελλάδα. Του άντρα που φέρεται να συστηνόταν σε γυναίκες που γνώριζε ως ο βασιλιάς τν διαμαντιών και για να τις πείσει οργάνωνε πανάκριβα πάρτι, κυκλοφορούσε με επώνυμα ρούχα, είχε στην κατοχή του σπορ αυτοκίνητα και έμενε σε βίλες όπως αυτή που διακρίνεται στην Εκάλη… Όταν εκείνες πίστευαν πως είχαν βρει τον άντρα της ζωής τους, ο Λεβιέβ άρχιζε να ζητάει δανεικά. Κάτι πάντως που ο δικηγόρος του διαψεύδει.

Ο δικηγόρος του Ευάγγελος Καραϊνδρος αναφέρει χαρακτηριστικά.  «Η θέση του είναι ότι δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από αυτές τις γυναίκες. Αποδεικτικά στοιχεία δεν υπάρχουν και μέχρι στιγμής δεν έχει ασκηθεί καμιά ποινική δίωξη από κανέναν εισαγγελέα από καμιά χώρα. Είναι ελεύθερος και ζει μια φυσιολογική ζωή στο Ισραήλ. Αυτές οι γυναίκες δεν είχαν ποτέ νόμιμα αποδεικτικά στοιχεία πήγαν στο Netflix και έβγαλαν αυτή την ταινία. Δεν έχει καταχωρηθεί στο σύστημα πληροφοριών της Interpol το όνομα του εντολέα μου. Επίσης δεν έχει καταχωρηθεί το όνομά του στο σύστημα πληροφοριών Σέγκεν. Τον Σαϊμον Λεβιεβ τον έζησα τρεις μήνες στην Ελλάδα, πήγαινα στις φυλακές, τον έβλεπα και μου είπε να καταθέσω αγωγή για ηθική βλάβη. Μου είπε ότι ποτέ δεν πήρε ένα ευρώ».

Οι γυναίκες εξηγούν πώς εξαπατήθηκαν

Στη νέα σειρά του Netflix, οι τρεις γυναίκες από τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ολλανδία αναλύουν τον τρόπο που εξαπατήθηκαν. Και οι τρεις ενώ πίστευαν πως η ζωή τους κυλούσε αρμονικά με τον νεαρό, δέχτηκαν κάποια στιγμή ένα μήνυμα από τον ίδιο που τους έγραφε πως είχε πέσει θύμα απαγωγής. Για να σωθεί χρειάζονταν χρήματα άμεσα που εκείνες όπως περιγράφουν δέχτηκαν να δώσουν.

Η αλήθεια ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που φαντάζονταν οι τρεις γυναίκες. Ο άντρας που είχαν ερωτευτεί, δεν ήταν ούτε δισεκατομμυριούχος, ούτε βασιλιάς των διαμαντιών. Είχε βρει την τέλεια συνταγή, για να γίνει εκατομμυριούχος στην πλάτη τους.

Ο Σάιμον Λεβιέβ γνώρισε τις δύο από τις τρεις γυναίκες που τον καταγγέλλουν στην εφαρμογή γνωριμιών Tinder. Γι’ αυτό και η νέα σειρά του Netflix έχει τίτλο «ο απατεώνας του Tinder».

Στην Ελλάδα συνελήφθη με πλαστό διαβατήριο στις 28 Ιουνίου του 2019. Έμεινε για λίγες μέρες στις φυλακές Κορυδαλλού και εκδόθηκε στο Ισραήλ απ’ όπου κατάγεται. Εκεί καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών κ αφέθηκε ελεύθερος λόγω καλής διαγωγής όταν εξέτισε το 1/3 της ποινής του.

Από την πρώτη στιγμή ο ίδιος δεν αποδέχεται το παραμικρό. Μάλιστα έχει στραφεί κατά των γυναικών που τον κατήγγειλαν και ζητάει να αποζημιωθεί.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις