Πέμπτη, 20 Ιουν.
33oC Αθήνα

Αρχηγός της CIA: «Αποτυχία» η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Αρχηγός της CIA: «Αποτυχία» η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Αποτυχία χαρακτήρισε την ρωσική εισβολη στην Ουκρανία ο αρχηγός της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς στο συνέδριο Billington CyberSecurity στην Ουάσιγκτον.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της CIA έξι μήνες μαχόμενη «σ’ έναν πολύ δύσκολο πόλεμο», η Ουκρανία άρχισε τις αντεπιθέσεις και η ρωσική εισβολή μπορεί να ειδωθεί μόνο ως μια αποτυχία.

Αναφερόμενος στις αντεπιθέσεις στα νότια και γύρω από το Χάρκοβο, και στην Χερσώνα στην νοτιοανατολική Ουκρανία, ο Γουίλιαμ Μπέρνς είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποτίμησε σοβαρά το θάρρος και τις δυνατότητες της Ουκρανίας να πολεμήσει.

Ενώ το τελευταίο κεφάλαιο του πολέμου δεν έχει ακόμη γραφτεί, «είναι δύσκολο να δούμε τον απολογισμό του Πούτιν στον πόλεμο ως οτιδήποτε άλλο εκτός από μια αποτυχία», δήλωσε ο Μπερνς.

Ο Μπερνς είπε ότι ο Πούτιν περιβάλλεται από συμβούλους που δεν είναι πρόθυμοι να προβάλουν αντιρρήσεις και ότι ο Ρώσος πρόεδρος πίστεψε λανθασμένα ότι η αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων θα κλονίζεται και η αμερικανική προσοχή θα περιφέρεται όσο περισσότερο παρατείνεται η σύγκρουση.

«Το στοίχημα του Πούτιν αυτή τη στιγμή είναι ότι θα είναι πιο σκληρός από τους Ουκρανούς, τους Ευρωπαίους, τους Αμερικανούς», πρόσθεσε ο Μπέρνς.

Αυτό θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες, είπε ο Μπερνς.

«Όχι μόνο έχει αποκαλυφθεί η αδυναμία του ρωσικού στρατού», είπε, «αλλά θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στη ρωσική οικονομία και σε γενιές Ρώσων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις