Κόσμος

Αρχίζει η πρώτη δίκη του Σίβλιο για…φοροδιαφυγή

Μπορεί τον Απρίλιο να είναι η μεγάλη δίκη για τις ερωτικές ατασθαλίες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι όμως σήμερα το πρωί αρχίζει η πρώτη δίκη για φοροδιαφυγή....
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Ενώπιον της ιταλικής δικαιοσύνης θα βρεθεί το πρωί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι καθώς επαναλαμβάνεται μία δίκη με κατηγορίες εις βάρος του και εις βάρος συνεργατών του, που αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής.
 
Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά δικών που θα κληθεί να αντιμετωπίσει το επόμενο χρονικό διάστημα ο Ιταλός πρωθυπουργός ο οποίος δοκιμάζει πλέον έντονη φθορά στη δημόσια εικόνα του, εν μέσω των σκανδάλων που έχουν ξεσπάσει εις βάρος του.
 
Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο πρωθυπουργός και μεγαλοστελέχη της εταιρείας του Mediaset, κατηγορούνται ότι υπερτιμολόγησαν σκόπιμα τα ποσά που καταβλήθηκαν για την εξασφάλιση τηλεοπτικών δικαιωμάτων, μέσω υπεράκτιων εταιρειών κυριότητας του Μπερλουσκόνι και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν μέρος από τα δηλωθέντα ποσά, για τη δημιουργία και την τροφοδοσία ” μαύρων ” ταμείων.
 
Η δίκη είχε τεθεί στο περιθώριο για περίπου ένα χρόνο, αλλά τώρα επαναλαμβάνεται μετά την απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου να απογυμνώσει το Μπερλουσκόνι από την ασυλία που τον προστάτευε από την προσαγωγή σε δίκες.
 
Άλλες δύο δίκες, που εκκρεμούν για τον Μπερλουσκόνι, θα ξεκινήσουν το Μάρτιο, την ώρα που μία εντελώς ξεχωριστή υπόθεση παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης στις 6 Απριλίου. Πρόκειται για τις κατηγορίες εναντίον του Ιταλού πρωθυπουργού, για πληρωμένο σεξ με μία ανήλικη χορεύτρια σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης, αλλά και την χρήση, στη συνέχεια, των εξουσιών του για να μην αποκαλυφθεί η υπόθεση.
 
Ο Μπερλουσκόνι αρνείται όλες τις κατηγορίες, που τις αποδίδει σε σχέδια “αριστερών” πολιτικών του αντιπάλων με σκοπό να τον καταστρέψουν.
 
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν δεν σκοπεύει να επιτρέψει στην IAEA να επιθεωρήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις, διαψεύδοντας τις δηλώσεις του Βανς
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς είχε δηλώσει ότι οι Ιρανοί «δέχθηκαν να απευθύνουν πρόσκληση στους επιθεωρητές» της IAEA στις πυρηνικές τους εγκαταστάσεις
ιράν
Καταιγίδες και 29.074 κεραυνοί σάρωσαν τη Βρετανία - Προβλήματα σε τρένα την ώρα που πλησιάζει ιστορικός καύσωνας
Οι θερμοκρασίες αναμένεται να αυξηθούν δραματικά σήμερα, πριν φτάσουν στο αποκορύφωμά τους την Τετάρτη και την Πέμπτη, όταν σε ορισμένες περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας ενδέχεται να πλησιάσουν τους 40 °C
λονδίνο κεραυνοί