Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Αρχίζει να χωλαίνει η γερμανική οικονομία! Σε ύφεση το τρίτο τρίμηνο

Αρχίζει να χωλαίνει η γερμανική οικονομία! Σε ύφεση το τρίτο τρίμηνο
photo Reuters

Η γερμανική οικονομία αρχίζει να μην πατάει και πολύ γερά στα πόδια της καθώς η μείωση στις βιομηχανικές παραγγελίες την οδηγεί σε ύφεση με το κλίμα να λόγω των διεθνών συνθηκών να είναι απαισιόδοξο.

Αυτό συμβαίνει λόγω της μικρότερης ζήτησης από το εξωτερικό, η οποία ήταν αναμενόμενη αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα η γερμανική οικονομία που εξαρτάται από τις εξαγωγές να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η γερμανική οικονομία, που εξαρτάται από τις εξαγωγές, πλήττεται από τη βραδύτερη παγκόσμια ανάπτυξη και την επιχειρηματική αβεβαιότητα που προκάλεσαν οι εμπορικές πολιτικές του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και η σχεδιαζόμενη, αν και με καθυστέρηση, έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Χαρακτηριστικό είναι πως τα προϊόντα “Made in Germany” μειώθηκαν τον Ιούλιο κατά 2,7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, λόγω της μεγάλης μείωσης των παραγγελιών από χώρες εκτός της ευρωζώνης, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας.

«Συνεχίζονται τα δεινά στη μεταποίηση. Η πτώση στις νέες παραγγελίες αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο ύφεσης για τη γερμανική οικονομία», ανέφερε ο αναλυτής της VP Bank Τόμας Γκίτζελ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις