Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ας… tweet-αρει ο Τραμπ! Πενς: Δεν προβλήθηκα

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Άστον να λέει! Ο Μάικ Πενς “αδειάζει” για άλλη μια φορά τον Ντόναλντ Τραμπ. Και ενώ ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ tweet-αρει σαν… τρελός και απαιτεί συγγνώμη από τους ηθοποιούς της παράστασης Hamilton προς τον αντιπρόεδρό του, ο ίδιος ο Πενς τρέχει να σβήσει τη φωτιά που άναψε, ποιος άλλος, ο Τραμπ!

Ο νεοεκλεγείς αντιπρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν προσβλήθηκε από τα αιχμηρά σχόλια εις βάρος του από τον πρωταγωνιστή του μιούζικαλ “Hamilton” το οποίο παρακολούθησε το βράδυ της Παρασκευής στο Μπρόντγουεϊ. Κατά την είσοδό του στο θέατρο, ο Πενς αποδοκιμάστηκε από κάποιους που βρίσκονταν στο κοινό.

“Δεν προσβλήθηκα”, είπε ο Πενς στην εκπομπή “Fox New Sunday”, αρνούμενος να ζητήσει τη συγγνώμη των ηθοποιών, όπως απαίτησε (πολλάκις) ο Ντόναλντ Τραμπ. Mάλιστα παραδέχτηκε ότι πολλοί Αμερικανοί απογοητεύτηκαν μετά την εκλογική νίκη του Τραμπ, αλλά διαβεβαίωσε τον λαό ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος θα είναι πρόεδρος “για όλους τους Αμερικανούς”.

Τι έγινε στο θέατρο

Ο Μάικ Πενς ήταν από τους… “τυχερούς” που βρήκαν εισιτήριο στην πλέον επιτυχημένη παράσταση του Μπρόντγουεϊ, το μιούζικαλ “Hamilton”. Τη στιγμή που έμπαινε στο θέατρο Richard Rodgers για να καθίσει στη θέση του, αποδοκιμάστηκε από κάποιος (και αποθεώθηκε από άλλους). Και μετά το τέλος της παράστασης, πάντως, έζησε μια άλλη δύσκολη στιγμή. Ενώ είχε σηκωθεί για να φύγει ώστε να μην ξαναζήσει αποδοκιμασίες, οι πρωταγωνιστές είχαν να του μεταφέρουν ένα μήνυμα τόσο προς τον ίδιο όσο και προς τον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε τη στιγμή των αποδοκιμασιών

«Ξέρετε έχουμε έναν καλεσμένο στο κοινό σήμερα. Αντιπρόεδρε Πενς σας βλέπω να φεύγετε αλλά ελπίζω να μείνετε λίγο ακόμα» είπε πρωταγωνιστής της παράστασης, ηθοποιός Μπράντον Βίκτορ Ντίξον, ο οποίος υποδύεται τον Ααρον Μπαρ στο μιούζικαλ με θέμα τους πατέρες του αμερικανικού έθνους.

Όταν μάλιστα κάποιοι από το κοινό άρχισαν να γιουχάρουν ξανά, τους σταμάτησε: «δεν υπάρχει τίποτα να γιουχάρετε κυρίες και κύριοι. Όλοι εδώ μοιραζόμαστε μια ιστορία αγάπης» είπε. Και απευθυνόμενος ξανά στον Μάικ Πενς, συνέχισε: «Έχουμε ένα μήνυμα για εσάς κύριε, ελπίζουμε να μας ακούσετε». Και έβγαλε από την τσέπη του κουστουμιού του ένα χαρτί από το οποίο άρχισε να διαβάζει, ζητώντας από το κοινό να καταγράψει τα πάντα με τα κινητά του και να τα ανεβάσει στα social media. Εκπρόσωπος του θεάτρου είπε ότι ο Πενς στάθηκε ακριβώς έξω από την είσοδο της αίθουσας και άκουσε όλη την ομιλία του Ντίξον.

Μιλώντας εξ ονόματος των πρωταγωνιστών, ο Μπράντον Βίκτορ Ντίξον τόνισε πως ο ίδιος και ο υπόλοιπος θίασος, ελπίζουν ότι παρά τις ανησυχίες τους η κυβέρνηση υπό τον Ντόναλντ Τραμπ να υπερασπιστεί τις αμερικανικές αξίες.

Ο Μπράντον Βίκτορ Ντίξον εξέφρασε ακόμη την ελπίδα η παράσταση να εμπνεύσει τον Πενς να εργαστεί για το καλό όλων των Αμερικανών. «Εμείς, κύριε, εμείς είμαστε η πολυσυλλεκτική Αμερική που ανησυχεί και αγωνιά ότι η νέα κυβέρνησή σας δεν θα μας προστατεύσει, δεν θα προστατεύσει τον πλανήτη, τα παιδιά, τους γονείς μας, δεν θα μας υπερασπιστεί και δεν θα στηρίξει τα αναφαίρετα δικαιώματά μας».

«Πραγματικά ελπίζουμε αυτή η παράσταση να σας ενέπνευσε για να υπερασπιστείτε τις αμερικανικές αξίες και να εργαστείτε για το καλό όλων μας», πρόσθεσε ο Ντίξον, κερδίζοντας το χειροκρότημα του κοινού.

Το “Hamilton” είναι μία μουσική βιογραφία του Αλεξάντερ Χάμιλτον, ο οποίος υπήρξε το “δεξί χέρι” του στρατηγού Τζορτζ Ουάσινγκτον. Έγινε ο πρώτος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και υπήρξε ηγετική φυσιογνωμία του κόμματος των Φεντεραλιστών, που αγωνίστηκε για την ανάδειξη της χώρας του σε συγκροτημένο κράτος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε