Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Άσαντ: Οι εχθρικές προς τη Συρία χώρες έχουν πλέον περάσει στην άμεση επίθεση

Άσαντ: Οι εχθρικές προς τη Συρία χώρες έχουν πλέον περάσει στην άμεση επίθεση

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ στηλίτευσε σήμερα την «κλιμάκωση των επιθέσεων εναντίον της Συρίας», μια ημέρα μετά τα πλήγματα που στοχοθέτησαν στρατιωτικές θέσεις της Δαμασκού.

Ο Σύρος ηγέτης δεν ανέφερε ειδικά αυτά τα πλήγματα, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 26 μαχητές που πολεμούν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων, στην πλειονότητά τους Ιρανοί, όπως γνωστοποίησε μια μη κυβερνητική οργάνωση η οποία έκανε λόγο για «πιθανή» ευθύνη των Ισραηλινών. Η συριακή κυβέρνηση δεν έδωσε στη δημοσιότητα απολογισμό αυτής της επίθεσης.

Ο Μπασάρ αλ Άσαντ έκανε τις παραπάνω δηλώσεις με αφορμή τη συνάντηση που είχε στη Δαμασκό με μια ιρανική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Αλαεντίν Μπορουζερντί, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ιρανικού κοινοβουλίου. Το Ιράν, μαζί με τη Ρωσία, είναι από τους στενότερους συμμάχους του συριακού καθεστώτος.

Εκτιμώντας ότι οι «εχθρικές (προς τη Συρία) χώρες» έχουν πλέον περάσει «στο στάδιο της άμεσης επίθεσης», ο πρόεδρος Άσαντ διαβεβαίωσε ότι αυτή η «κλιμάκωση» το μόνο που κάνει είναι «να ενισχύει την αποφασιστικότητα των Σύρων να πολεμούν εναντίον της τρομοκρατίας και να προφυλάσσουν την εθνική κυριαρχία» της χώρας.

Την 14η Απριλίου, οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία βομβάρδισαν, ως αντίποινα, στρατιωτικές θέσεις του καθεστώτος, μετά τη φερόμενη επίθεση με χημικά που διαπράχθηκε εναντίον της ανταρτοκρατούμενης Ντούμας, στα περίχωρα της Δαμασκού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις