Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Άστεγος, άοπλος αλλά… “απειλή” – Νέο video σοκ!

Άστεγος, άοπλος αλλά… “απειλή” – Νέο video σοκ!

Τι κι αν οι ΗΠΑ άλλαξαν σελίδα και κυβέρνηση. Κάποια πράγματα φαίνεται πως δεν αλλάζουν ποτέ. Και ένα από αυτά είναι η αστυνομική βία.

Μια νέα υπόθεση έρχεται στο φως. Συνέβη τον περασμένο Ιούνιο, όταν αστυνομικός χτύπησε με teaser έναν άοπλο άστεγο γιατί, σύμφωνα με την πλευρά του αστυνομικού φυσικά, δεν… συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του και αποτέλεσε “απειλή”. Ο άοπλος…

Το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας έρχεται στο φως καθώς δημοσιοποιήθηκαν τα video από τη στιγμή που έγιναν όλα. Η αστυνομία είχε λάβει τηλεφώνημα για καυγά δυο άστεγων ανδρών σε συνοικία του Ντένβερ. Ο αστυνομικός, με την κάμερα που φορά πάνω του να καταγράφει λεπτομερώς τα πάντα, βρίσκει τον Gregory Heard κρυμμένο πίσω από έναν θάμνο.

Ο άνδρας υπακούει στην εντολή να βγει από εκεί όπου κρυβόταν και 10 δευτερόλεπτα μετά την πρώτη εντολή του αστυνομικού, εκείνος του ρίχνει με το teaser! «Δεν έχω τίποτα» ήταν η απάντηση του Heard όταν ο αστυνομικός του ζήτησε να σηκώσει τα χέρια ψηλά. «Βγες από εκεί με τα χέρια ψηλά και στα γόνατα, θα στου γ@@@ρίξω» ακούγεται να λέει ο αστυνομικός.

Παρά την παράκληση του άνδρα να μην το κάνει και ενώ κινείται πως τον αστυνομικό για να του δείξει πως είναι άοπλος, εκείνος απλά του ρίχνει με το teaser! Είναι απολύτως σαφές από την εικόνα πως ο άνδρας είναι άοπλος. Δεν κρατά τίποτα στα χέρια του! Και όταν, ενώ έχει κληθεί ασθενοφόρο και δέχεται τις πρώτες βοήθειες, λέει σοκαρισμένος στον αστυνομικό πως του φέρθηκε σκληρά, η μοναδική απάντηση που παίρνει είναι «είσαι καλά τώρα».

«Όταν έρχεται κατά πάνω μου έτσι… Σου είπα να σταματήσεις και συνέχισες» είναι η «δικαιολογία» του αστυνομικού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε