Κόσμος

Φώναξε τους αστυνομικούς για βοήθεια κι αυτοί… την σκότωσαν! – Απίστευτο σκηνικό

Μια απίστευτη υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τον θάνατο μιας γυναίκας απ΄την Αυστραλία στις ΗΠΑ. Όπως αναφέρουν τα Αμερικανικά ΜΜΕ, η γυναίκα έπεσε νεκρή από τα πυρά αστυνομικών, λίγη ώρα αφότου είχε τηλεφωνήσει η ίδια στην αστυνομία για να αναφέρει ότι κάποιος δεχόταν επίθεση κοντά στο σπίτι της. 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η 40χρονη Τζάστιν Ντέιμοντ, καθηγήτρια γιόγκας και διαλογισμού, δέχτηκε πυροβολισμούς από έναν αστυνομικό, αφού πρώτα η ίδια είχε καλέσει τις αρχές για να καταγγείλει ότι κάποιος είχε δεχτεί επίθεση σε ένα δρομάκι κοντά στο σπίτι της, στη Μινεάπολη.

Το Γραφείο Προστασίας κατά του Εγκλήματος (BCA) της Μινεσότας, που ερευνά περιπτώσεις πυροβολισμών στις οποίες εμπλέκονται αστυνομικοί, δεν ανέφερε τι ήταν αυτό που ανάγκασε τους αστυνομικούς να ανοίξουν πυρ. Οι κάμερες με τις οποίες ήταν εξοπλισμένοι και οι δύο αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο συμβάν, δεν είχαν ενεργοποιηθεί.

“Η έρευνα της BCA είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο” ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι πιθανότατα θα υπάρξουν νέες πληροφορίες αφού δώσουν καταθέσεις οι εμπλεκόμενοι και οι πιθανοί μάρτυρες.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Minneapolis Star Tribune, που επικαλείται τρεις μη κατονομαζόμενες πηγές, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν τη γυναίκα, που φορούσε την πιτζάμα της, μέσα από το τζάμι του περιπολικού όταν εκείνη τους πλησίασε για να τους μιλήσει.

“Είμαι αηδιασμένη και βαθιά ταραγμένη” είπε η Μπέτσι Χότζες, η δήμαρχος της Μινεάπολης. “Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε παρά ελάχιστα στοιχεία. Θέλουμε όλοι να μάθουμε περισσότερα”, πρόσθεσε.

Ο τηλεοπτικός σταθμός WCCO μετέδωσε ότι ο δράστης είναι ο Μοχάμεντ Νουρ, ένας άνδρας που κατάγεται από τη Σομαλία και εντάχθηκε στην τοπική αστυνομία το 2015.

Η Ντέιμοντ είχε μεταναστεύσει από το Σίδνεϊ στη Μινεάπολη για να ζήσει με τον αρραβωνιαστικό της. Ένας οικείος της της εξήγησε ότι την πυροβόλησαν αφού επικοινώνησε με την αστυνομία για να καταγγείλει μια πιθανή εγκληματική ενέργεια. “Άκουσε θόρυβο στο δρομάκι, τηλεφώνησε στην αστυνομία και έφτασαν οι αστυνομικοί. Μετά, το μόνο που ξέρω είναι ότι πήραν τη ζωή της καλύτερης φίλης μου” έγραψε ο Ζακ Ντέιμοντ στο Facebook.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο σημείο για να τιμήσουν την 40χρονη γυναίκα και να ζητήσουν εξηγήσεις για τον θάνατό της. 

Πηγή: ΑΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
21χρονος Αλγερινός βίασε κοπέλα στο Λονδίνο και την έψαχνε μετά στο νοσοκομείο - Καταδικάστηκε σε 21χρόνια φυλακή
Την βρήκε ημιλιπόθυμη σε στάση λεωφορείου στο Τσέλσι, την έσυρε σε έναν παράδρομο και τη βίασε σε σημείο ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα τον Ιούλιο του 2024
Ο 21χρονος που συνελήφθη
Φόβοι πως ο Πούτιν ετοιμάζει «μυστική επιστράτευση» 300.000 Ρώσων: Συναγερμός στην Ευρώπη για νέες υβριδικές επιθέσεις
Ρωσικά έγγραφα που δημοσίευσε το Bloomberg δείχνουν δραστηριότητα σε κέντρα στρατολόγησης, καθώς και ενδείξεις ότι ορισμένοι Ρώσοι προσπαθούν να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό για να αποφύγουν την κατάταξη
REUTERS
Στη Νέα Υόρκη η υπογραφή της συμφωνίας Τραμπ με την Δανία για την Γροιλανδία: «Ενισχύουμε την ασφάλεια στην Αρκτική»
Η συμφωνία «αναγνωρίζει την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Βασιλείου (της Δανίας) και το δικαίωμα του λαού της Γροιλανδίας στην αυτοδιάθεση», δήλωσε η Δανή Πρωθυπουργός Μέτε Φρέντερικσεν
Ντόναλτ Τραμπ
Άναυδοι Γουίλιαμ και Χάρι από τις αποκαλύψεις του αδελφού της Νταϊάνα στο βιβλίο του – Οι σοκαριστικοί ισχυρισμοί για τον Κάρολο
Ανάμεσα στους πιο αμφιλεγόμενους ισχυρισμούς του είναι η περιγραφή της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Κάρολο μετά την είδηση του θανάτου της Νταϊάνα
βασιλιας καρολος 7