Κόσμος

Αστυνομικός στο Νιου Τζέρσεϊ αγνόησε κλήση για πυροβολισμούς και πήγε σε πιτσαρία – Νεκρός ο δράστης και δύο άτομα

«Τίποτα δεν επηρέασε ούτε θα μπορούσε να αποτρέψει τους φόνους», δήλωσε ο δικηγόρος του

Ένα ανατριχιαστικό περιστατικό αστυνομικής αδιαφορίας συνέβη στο Νιου Τζέρσεϊ με έναν αστυνομικό να κατηγορείται για παραβίαση καθήκοντος, αφού, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, δεν αντέδρασε άμεσα ούτε ερεύνησε σωστά αναφορές για πυροβολισμούς που τελικά αποδείχθηκαν ότι ήταν διπλή δολοφονία, ενώ αντίθετα, σταμάτησε σε ένα ΑΤΜ και σε μια πιτσαρία.

Όσο ο αστυνομικός στο Νιου Τζερσει, πήγε σε ΑΤΜ, πιτσαρία και εστιατόριο, μία 33χρονη και ένας 29χρονος πυροβολήθηκαν από τον υπολοχαγό της αστυνομίας, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο αστυνομικός Κέβιν Μπολάρο, ήταν σε υπηρεσία το βράδυ της 1ης Αυγούστου 2025, όταν η αστυνομία έλαβε κλήσεις στο 911 για πυροβολισμούς και ουρλιαχτά, σύμφωνα με το γραφείο της εισαγγελέως της κομητείας Χάντερντον, Ρενέ Ρόμπεσον.

Αντί να πάει αμέσως στο σημείο, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, τα στοιχεία από το GPS και κάμερες ασφαλείας δείχνουν ότι ο Μπολάρο οδήγησε σχεδόν 3 χιλιόμετρα προς την αντίθετη κατεύθυνση για να πάει σε μια τράπεζα και να χρησιμοποιήσει το ΑΤΜ.

 

Καθώς οι τηλεφωνητές λάμβαναν «βροχή» τις κλήσεις από ανήσυχους κατοίκους, ο Μπολάρο κατευθυνόταν προς τα σπίτια τους, χωρίς φάρους και σειρήνες.

Όταν έφτασε στο σημείο της πρώτης κλήσης, είπε στον τηλεφωνητή ότι δεν άκουσε τίποτα και ότι θα πήγαινε να ελέγξει τις άλλες τοποθεσίες. Όμως, σύμφωνα με τα δεδομένα του GPS, δεν επισκέφθηκε ποτέ αυτά τα σημεία πριν ζητήσει να αποδεσμευτεί από το περιστατικό, αναφέρειο Guardian.

Αντί γι’ αυτό, πήγε σε μία πιτσαρία και κάθισε εκεί για σχεδόν μία ώρα. Μάρτυρες είπαν ότι αργότερα τον είδαν να πηγαίνει σε ένα άλλο εστιατόριο, όπου παρέμεινε για ακόμη μία ώρα.

Αργότερα, ο Μπολάρο υπέβαλε αναφορά στην οποία, έγραφε ψευδείς πληροφορίες για το τι συνέβη στην έρευνά του. Την ώρα που ισχυρίστηκε ότι ερευνούσε την περιοχή, τα στοιχεία δείχνουν ότι ήδη κατευθυνόταν προς την πιτσαρία.

 

Την επόμενη μέρα, στις 2 Αυγούστου, βρέθηκαν τα πτώματα της 33χρονης Λόρεν Σεμάντσικ και του 29χρονου Τάιλερ Γουέμπ σε ένα σπίτι μόλις 180 μέτρα από το σημείο της πρώτης κλήσης στην άμεση δράση. Οι εισαγγελείς λένε ότι οι δύο είχαν πυροβοληθεί θανάσιμα από τον υπολοχαγό της αστυνομίας του Νιου Τζέρσεϊ, Ρικάρντο Σάντος, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο Μπολάρο κατηγορείται για παραβίαση καθήκοντος, επειδή εν γνώσει του δεν εκτέλεσε τα καθήκοντά του, καθώς και για αλλοίωση δημόσιων εγγράφων, επειδή έβαλε ψευδείς πληροφορίες στην αναφορά του, με τον ίδιο να αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 5 Νοεμβρίου.

Ο δικηγόρος του, Τσαρλς Σιαρά, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο, αλλά σε δήλωσή του στη New York Post χαρακτήρισε τις κατηγορίες «δυσάρεστες» και υποστήριξε ότι «τίποτα απ’ όσα έκανε ή δεν έκανε ο Κέβιν Μπολάρο εκείνη την ημέρα δεν επηρέασε ούτε θα μπορούσε να αποτρέψει τους φόνους».

Οι οικογένειες των δύο θυμάτων δήλωσαν ότι είναι «σοκαρισμένες από τη σοβαρή παραμέληση του λοχία Μπολάρο» και πιστεύουν ότι αυτή είναι «μόνο η κορυφή του παγόβουνου των πολλών λαθών της τοπικής και της πολιτειακής αστυνομίας» στην υπόθεση, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο WABC-TV.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Times of Israel: Η Μοσάντ αποκαλύπτει τον εγκέφαλο «τρομοκρατικού δικτύου του Ιράν» με δράση σε Ελλάδα, Αυστραλία και Γερμανία
Ανάμεσα στα τρία χαρακτηριστικά περιστατικά που συνδέονται με το δίκτυο και οι εμπρηστικές επιθέσεις σε ξενοδοχείο ισραηλινών συμφερόντων και συναγωγής στο κέντρο της Αθήνας
Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της οργάνωσης 5