Κόσμος

Ο Τραμπ έκανε τις περιβόητες χορευτικές κινήσεις αλά «YMCA» κατά την υποδοχή του στη Μαλαισία

Το βίντεο με τον αμερικανό πρόεδρο να χορεύει σχολίασε και ο Λευκός Οίκος
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στάθηκε μπροστά σε Μαλαισιανούς χορευτές κατά την υποδοχή του στην πρώτη στάση της περιοδείας του στην Ασία και έκανε το γνωστό προεκλογικό χορευτικό του, που τότε συνοδεύονταν μουσικά με το τραγούδι «YMCA» και είχε λάβει αρκετά σχόλια.

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε το χορευτικό του Ντόναλντ Τραμπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως «Trump dance Malaysia version» με την παράσταση να είναι μέρος της επίσημης υποδοχής που ετοίμασε για τον αμερικανό πρόεδρο ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Ανουάρ Ιμπραχίμ.

Κατά τη διάρκεια του πενθήμερου ταξιδιού, ο Τραμπ θα συναντηθεί στο Τόκιο με τη νεοεκλεγείσα πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σαναέ Τακαΐτσι, καθώς και με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, στη Νότια Κορέα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέβλεψε ακόμη την υπογραφή συμφωνίας ειρήνης μεταξύ της Καμπότζης και της Ταϊλάνδης.

Η εμπορική συμφωνία και οι δασμοί

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε σήμερα Κυριακή 26.10.2025, μία σειρά συμφωνιών για το εμπόριο και για κρίσιμης σημασίας ορυκτά με τρεις εταίρους από τη Νοτιοανατολική Ασία, καθώς η Ουάσινγκτον θέλει να αντιμετωπίσει τις εμπορικές ανισορροπίες και να διαφοροποιήσει τις εφοδιαστικές αλυσίδες εν μέσω αυστηρότερων περιορισμών στις εξαγωγές σπάνιων γαιών από την Κίνα.

Ο Τραμπ, που βρίσκεται στην Κουάλα Λουμπούρ για τη σύνοδο του Συνδέσμου Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), υπέγραψε συμφωνίες για αμοιβαίο εμπόριο με την Ταϊλάνδη, τη Μαλαισία και την Καμπότζη.

Οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν δασμολογικό συντελεστή 19% στις περισσότερες εξαγωγές και από τις τρεις χώρες βάσει των συμφωνιών αυτών, σύμφωνα με κοινές ανακοινώσεις που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Ο Τραμπ υπέγραψε επίσης συμφωνίες με την Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία, επιδιώκοντας συνεργασία για τη διαφοροποίηση των εφοδιαστικών αλυσίδων κρίσιμης σημασίας ορυκτών, εν μέσω ανταγωνιστικών προσπαθειών από το Πεκίνο σε έναν ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα.

Η Μαλαισία συμφώνησε, μεταξύ άλλων, να απέχει από την απαγόρευση ή την επιβολή ποσοστώσεων στις εξαγωγές προς τις ΗΠΑ κρίσιμης σημασίας ορυκτών ή στοιχείων σπάνιων γαιών, ανέφεραν οι χώρες σε ανακοίνωσή τους. Στην ανακοίνωση, ωστόσο, δεν διευκρινίζεται εάν η δέσμευση της Μαλαισίας ισχύει για ακατέργαστες ή επεξεργασμένες σπάνιες γαίες.

Η Ταϊλάνδη θα καταργήσει τους δασμολογικούς φραγμούς για το 99% περίπου των αγαθών, καλύπτοντας ένα πλήρες φάσμα αμερικανικών βιομηχανικών προϊόντων, τροφίμων και γεωργικών προϊόντων, ανέφεραν οι δύο χώρες.

Η Ταϊλάνδη, η Μαλαισία και η Καμπότζη δεσμεύτηκαν επίσης να προστατεύσουν τα εργασιακά δικαιώματα και να ενισχύσουν την προστασία του περιβάλλοντος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κέιτι Ζακαράια: Η βραχύβια Εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου που «ξηλώθηκε» μέσα σε 5 μέρες – Κατέρριψε το «ρεκόρ» του Άντονι Σκαρμούτσι
Ο σάλος με την αυτοαποκαλούμενη «δικηγόρο» που ανέλαβε τη θέση της Λέβιτ και δεν άντεξε ούτε μία εβδομάδα καθώς ο Τραμπ την... «έδιωξε νύχτα»
Katie Zacharia
Φον ντερ Λάιεν: Δεν υπάρχει μαγική λύση για την ενέργεια – Προστασία της ΕΕ σε ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο
«Η Ευρώπη πρέπει να επιμείνει στην ενεργειακή μετάβαση, με στόχο την πρόσβαση σε οικονομικά προσιτές, καθαρές και εγχώριες πηγές ενέργειας, όπως οι ανανεώσιμες πηγές και η πυρηνική ενέργεια» υπογράμμισε η φον ντερ Λάιεν
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες στις 16 Οκτωβρίου 2026
«Το Ιράν δεν σκοπεύει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα» δήλωσε ο Πεζεσκιάν – «Είμαστε έτοιμοι για διάλογο»
Ο Ιρανός πρόεδρος απορρίπτει τις κατηγορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δηλώνει ανοιχτός στον διάλογο και καταγγέλλει τις αμερικανικές κυρώσεις ως «αδικαιολόγητες και απάνθρωπες»
Μασούντ Πεζεσκιάν