Κόσμος

Ασύλληπτο: Τον αποκεφάλισε ο αδερφός του γιατί ήταν gay και δεν θα πήγαινε στρατό

Ένας 20χρονος στο Ιράν δολοφονήθηκε από μέλη της οικογένειάς του όταν ανακάλυψαν ότι ο στρατός τον εξαιρούσε από την υπηρεσία λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Ο Alireza Fazeli-Monfared αποκεφαλίστηκε από τον αδερφό και τα ξαδέλφια του την Τρίτη 4 Μαΐου.

Ο 20χρονος Ιρανός, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, είχε κάνει αίτηση για απαλλαγή από τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις καθώς ήταν gay και ήθελε να ζήσει με τον σύντροφό του στην Τουρκία. Την απαντητική επιστολή -η οποία έγραφε πως απαλλάσσεται λόγω «ασεβών σεξουαλικών πρακτικών» – δεν την παρέλαβε όμως ο ίδιος, αλλά ο αδερφός του, που δεν γνώριζε τον σεξουαλικό του προσανατολισμό. 

Λίγο αργότερα, ο αδελφός του έψαξε τον 20χρονο και του πει ότι τον ζητούσε ο πατέρας τους, Ο Alireza Fazeli-Monfared μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στο χωριό Borumi, κοντά στην πρωτεύουσα του Ahvaz, όπου ο αδελφός του και τα ξαδέλφια του τον δολοφόνησαν και τον αποκεφάλισαν. Στη συνέχεια έριξαν το άψυχο σώμα του δίπλα από ένα δέντρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δολοφόνοι κάλεσαν τη μητέρα του 20χρονου αμέσως μετά τη δολοφονία για να την ενημερώσουν σχετικά με το πού θα βρει το πτώμα του. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομοφυλοφιλία στο Ιράν είναι παράνομη και μπορεί να τιμωρηθεί με θάνατο ή ισόβια κάθειρξη, ενώ – όπως αναφέρουν οργανώσεις – ΛΟΑΤ+ άτομα συχνά αποτελούν θύματα βίας από μέλη των οικογενειών τους.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κλοπή στο Λούβρο: Οι διαβεβαιώσεις Μακρόν για την ανάκτηση των κοσμημάτων του Στέμματος και ο κωδικός «Louvre» σε σύστημα ασφαλείας
Σύμφωνα με το ABC, ο κωδικός για τις κάμερες ασφαλείας στο Λούβρο ήταν «louvre», γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για όλα τα συστήματα ασφαλείας ενός εκ των μεγαλύτερων μουσείων του κόσμου
Το παράθυρο από το οποίο μπήκαν οι κλέφτες στο Λούβρο
Τραγωδία στην Τουρκία: 6 νεκροί και 1 τραυματίας από φωτιά σε εργοστάσιο αρωμάτων – Δείτε βίντεο από την πύρινη κόλαση
«Ακούστηκε έκρηξη, είδα άνθρωπο να καίγεται» λέει αυτόπτης μάρτυρας - Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα των θυμάτων ούτε η κατάσταση των τραυματιών
Φωτιά
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες