Κόσμος

Ατέλειωτες οι προκλήσεις! Πανό για το Ραμαζάνι σε Ελληνορθόδοξη εκκλησία! (ΦΩΤΟ)

Σε μία ορθόδοξη εκκλησία στα νότια της περιοχής İskendurun, στην Τουρκία, έχει αναρτηθεί ένα πανό για τον εορτασμό του Ραμαζανίου, της μουσουλμανικής εορτής νηστείας.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το πανό αναφέρει: “Γιορτάζουμε τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου σε όλο τον ισλαμικό κόσμο“. Η εκκλησία βρίσκεται σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της πόλης και ανήκει στο ίδρυμα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησία της περιοχής (“İskenderun Greek Orthodox Church Foundation”).

Οι πιστοί του Χριστιανισμού αποτελούν σήμερα μία πολύ μικρή μειονότητα στην Τουρκία, με τους περισσότερους πιστούς να βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη και την επαρχία Χατάι.

Όλα αυτά την ώρα που οι Τούρκοι αποφάσισαν από την πρώτη μέρα του Ραμαζανιού να διαβάζει ο αρχιμουφτής το Κοράνι μέσα στην Αγιά Σοφιά και μάλιστα να μεταδίδεται αυτό από την κρατική τηλεόραση. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και την προκλητική απάντηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Δείτε την εικόνα

Πηγή: dailysabah.com

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κομισιόν έβγαλε οδηγίες επιβίωσης 72 ωρών για τους πολίτες όλης της Ευρώπης σε περίπτωση κρίσης ή απειλής
«Από τη συσκευασία των απαραίτητων ειδών σε μια τσάντα έκτακτης ανάγκης έως τη γνώση του πώς να αντιδράσει κανείς όταν συμβεί καταστροφή, η ετοιμότητα ξεκινά με πρακτικά μέτρα»
Sergey Tolmachev 46
Ισπανία: Η κυβέρνηση δεσμεύεται να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα
Ο υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε παρουσίασε έκτακτο σχέδιο ασφαλείας με διπλό έλεγχο και τεχνητή νοημοσύνη - Νέες απεργίες προ των πυλών, τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές
Ο υπουργός Μεταφορών της Ισπανίας, Όσκαρ Πουέντε
Beef Ντόναλντ Τραμπ – Αμπντούλ Ελ Σαγέντ: «Μόνο ανόητοι θα τον ψήφιζαν» – «Να με αποκαλείτε γερουσιαστή»
Η μάχη για την έδρα της Γερουσίας στο Μίσιγκαν – μεταξύ του Ελ-Σαγέντ και του Ρεπουμπλικανού Μάικ Ρότζερς – εξελίσσεται σε σκληρό θρίλερ και μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τον έλεγχο του Κογκρέσου
Αμπντούλ Ελ-Σαγέντ
Μπρους Σπρίνγκστιν για ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: «Η ψήφος μας είναι η φωνή μας»
Ο διάσημος μουσικός απευθύνθηκε στους εκλεγμένους αξιωματούχους και τους εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης, υπενθυμίζοντάς τους τον όρκο τους να προστατεύουν και να υπερασπίζονται το Σύνταγμα
Μπρους Σπρίνγκστιν