Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Αθήνα σε Ερντογάν: Θλιβερές οι δηλώσεις και οι ενέργειές σας

Ερντογάν

Κανέναν δεν εκπλήσσει πλέον το ακραία προκλητικό ύφος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Που σήμερα ξέφυγε από κάθε όριο, και όχι μόνο συνέκρινε την Ελλάδα με τους ναζί (!) αλλά την απείλησε με νέες επιθετικές ενέργειες, όπως αυτή τα ξημερώματα στην Κω!

Αυτό ακριβώς ήταν που «απάντησε» η Αθήνα, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τις αχαρακτήριστες δηλώσεις του την Τετάρτη (11.03.2020) κατά τη διάρκεια μιας ακόμη ομιλίας του σε βουλευτές του κόμματός του.

Click4more Άθλιος Ερντογάν! Μας αποκάλεσε Ναζί για όσα γίνονται στα σύνορα!

«Δεν εκπλήσσουν οι απαράδεκτες και καταδικαστέες σημερινές θλιβερές δηλώσεις και ενέργειες της Τουρκίας. Αποτελούν συνέχεια μιας κλιμακούμενης πρακτικής που την θέτει εκτός όχι μόνον των ευρωπαϊκών ορίων, αλλά και κάθε ευρωπαϊκής λογικής. Ορίων και λογικής που η Ελλάδα θα συνεχίσει με συνέπεια να υπερασπίζεται με όλα τα διαθέσιμα μέσα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Ερντογάν για την πρόκληση στην Κω: Αυτοί θα τρέχουν, εμείς θα τους κυνηγάμε!

Αχαρακτήριστος ο πρόεδρος της Τουρκίας, μετά τις δηλώσεις πως τα όσα γίνονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα μοιάζουν με όσα έκαναν οι ναζί, δεν δίστασε να απειλήσει την Ελλάδα με νέες επιθετικές ενέργειες στο Αιγαίο, όπως αυτή τα ξημερώματα ανοιχτά της Κω, όταν τουρκική ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει και τελικά χτύπησε περιπολικό του λιμενικού!

«Αυτοί διαφεύγουν κι εμείς τους κυνηγούμε. Κι από δω και πέρα έτσι θα γίνεται», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη. Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόταν στο σημερινό επεισόδιο στην Κω αλλά και στην παρενόχληση σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό την περασμένη Παρασκευή.

Click4more Ήθελε να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος η τουρκική ακταιωρός! Έτσι έγινε η νέα πρόκληση

Ο Ερντογάν, όμως, δεν απείλησε μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη. Είπε πως η Τουρκία θα κρατήσει τα σύνορά της με την Ευρώπη ανοιχτά και θα επιτρέπει στους μετανάστες να φτάνουν στην Ελλάδα μέχρι η Ε.Ε. να της απαντήσει στα όσα ζητάει για τη νέα συμφωνία για το μεταναστευτικό.

«Διατηρούμε τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σύνορα μέχρι να λάβουμε συγκεκριμένη απάντηση στα αιτήματα της Τουρκίας». Αιτήματα που είναι: επανέναρξη των συνομιλιών για τη βίζα, άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων, επικαιροποίηση της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης και οικονομική βοήθεια.

«Δεν ζητιανεύουμε. Το μόνο που ζητάμε είναι να τηρηθούν οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί στη χώρα μας», είπε ο Ερντονγαν και προειδοποίησε ότι «η εισροή παράτυπων μεταναστών προς την Ευρώπη δεν θα περιοριστεί στην Ελλάδα, αλλά θα επεκταθεί σε όλη τη Μεσόγειο καθώς βελτιώνεται ο καιρός».

Ο Ερντογάν επέμεινε στα fake news για τα όσα γίνονται στον Έβρο και ισχυρίστηκε ότι τέσσερις μετανάστες έχουν σκοτωθεί στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα. Έφτασε δε στο σημείο να πει ότι η Ε.Ε. αγνοεί «τις απάνθρωπες» και «βάρβαρες» ενέργειες της Ελλάδας!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις