Κόσμος

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα τον Ιούλιο

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα συνέχισαν να αυξάνονται τον Ιούλιο, γεγονός που αποδεικνύει τη σταθερή ανάπτυξη της μεγαλύτερης αγοράς αυτοκινήτων στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ένωση κατασκευαστών αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM).
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Περίπου 1,97 εκατομμύριο οχήματα πωλήθηκαν τον περασμένο μήνα, με τον αριθμό τους να είναι αυξημένος κατά 6,2% ετησίως, επεκτείνοντας τον ρυθμό του Ιούνιο, όταν σημειώθηκε αύξηση κατά 4,5%.

Στο μεταξύ, τον Ιούλιο κατασκευάστηκαν 2,06 εκατομμύρια οχήματα, κατά 4,8% περισσότερα από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με την CAAM.

Κατά τους πρώτους επτά μήνες, η συνολική παραγωγή και οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 4,7% και 4,1% ετησίως στα 15,59 εκατ. και τα 15,33 εκατ. οχήματα, αντίστοιχα.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο για οκτώ συνεχόμενα χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τα νησιά «κλειδιά» για τα Στενά του Ορμουζ: Αμπού Μούσα και Τουνμπ στο επίκεντρο της σύγκρουσης ΗΠΑ και Ιράν
Τα αμερικανικά πλήγματα έχουν πυροδοτήσει συζητήσεις για το ενδεχόμενο μιας επιχείρησης κατάληψης των νησιών, με στόχο την αποδυνάμωση της ικανότητας του Ιράν να ελέγχει το Στενό
Στενά του Ορμούζ
Μυστήριο με τα γιοτ Ρώσων δισεκατομμυριούχων στην Αλικαρνασσό – Στην περιοχή και το «πλωτό παλάτι» που συνδέεται με τον Πούτιν
Η Τουρκία, που δεν εφαρμόζει τις δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, αποτελεί ασφαλές καταφύγιο για πολυτελή σκάφη που συνδέονται με Ρώσους επιχειρηματίες
yaght