Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυστραλία: 12χρονος ήρωας, γλίτωσε από τη φωτιά γιατί ήξερε να οδηγεί!

Αυστραλία: 12χρονος ήρωας, γλίτωσε από τη φωτιά γιατί ήξερε να οδηγεί!
Φωτογραφία twitter Dalwallinu Police

Ένα 12χρονο αγόρι έχει γίνει… ήρωας στην Αυστραλία για το δρόμο που αντέδρασε όταν κινδύνευσε από τις φωτιές που συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο. Όταν η φωτιά έφτασε στο σπίτι του, ο μικρός είχε την ψυχραιμία να μπει στο ημιφορτηγό του αδερφού του και να ταξιδέψει μακριά μαζί με τον σκύλο του!

Η φωτιά, που εδώ και εβδομάδες καίει τα πάντα στην Αυστραλία, περικύκλωσε την αγροικία όπου ζούσε ο 12χρονος Λούκας Στάροκ και η οικογένειά του. Ο μικρός δεν φοβήθηκε. Άρπαξε τα κλειδιά του ημιφορτηγού του αδελφού του, πήρε τον σκύλο της οικογένειας και χωρίς να σκεφτεί λεπτό άρχισε να οδηγεί για να ξεφύγει από τον κίνδυνο.

Click4more: Κραυγή απόγνωσης από τους πυροσβέστες στην Αυστραλία

Όλα έγιναν την περασμένη Κυριακή όταν ο 12χρονος Λούκας ήταν μόνος του στο σπίτι. Ο πατέρας και ο αδερφός του είχαν πάει στο Μογκάμπερ, 128 χλμ βορειοδυτικά του Περθ, στη δυτική Αυστραλία.

Συνειδητοποιώντας ότι η φωτιά πλησίαζε απειλητικά και ότι δεν θα προλάβαινε να φτάσει στο σημείο συνάντησης που του είχε ορίσει ο πατέρας του, ο μικρός πήρε τον σκύλο της οικογένειας και τα κλειδιά του ημιφορτηγού του αδελφού του.

Οι άνδρες της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών βρήκαν τον μικρό με τον σκύλο μέσα στο σταματημένο, στην άκρη του δρόμου, ημιφορτηγό σώους και αβλαβείς.

https://twitter.com/DalwallinuPol/status/1206179647278370817?s=20

“Ήταν υπέροχο που ήξερε να οδηγεί για να φύγει από εκεί. Είναι φανταστικό που τον βρήκαμε και τον απομακρύναμε από τον κίνδυνο”, δήλωσε ο αρχιφύλακας Μάικλ Ντέιλι στο δίκτυο ABC.

Click4more: Έψησε χοιρινό ρολό… απλά αφήνοντάς το στο αυτοκίνητο!

Ο Άιβαν Στάροκ, ο πατέρας του Λούκας, δήλωσε ότι έμαθε στον γιο του να οδηγεί όταν ήταν επτά ετών. “Τον μάθαμε να οδηγεί από τα επτά του για περιπτώσεις όπως αυτή και είμαι πολύ περήφανος που έκανε ακριβώς αυτό που τον μάθαμε”, δήλωσε στο ABC.

Ο Λούκας Στάροκ είναι ένας από τους χιλιάδες Αυστραλούς που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εν μέσω της εθνικής κρίσης με τις δασικές πυρκαγιές. Έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής, περισσότερα από 680 σπίτια έχουν καταστραφεί και σχεδόν 1,2 εκατομμύρια εκτάρια δασικών εκτάσεων έχουν απανθρακωθεί, ενώ οι συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν αυτή την εβδομάδα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις