Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυστραλία: 4 νέοι που χάθηκαν στη θάλασσα βρέθηκαν σε ξερονήσι 12 μίλια μακριά από την ακτή

Αυστραλία: 4 νέοι που χάθηκαν στη θάλασσα βρέθηκαν σε ξερονήσι 12 μίλια μακριά από την ακτή

Ως… θαύμα των Χριστουγέννων χαρακτηρίζουν οι διασωστικές Αρχές της Αυστραλίας το γεγονός ότι 4 νέοι που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά κύματα της θάλασσας κατέληξαν σε ένα ξερονήσι και είναι ζωντανοί και σώοι.

Όπως αναφέρει η βρετανική Metro, δύο νεαροί άνδρες και δύο νεαρές γυναίκες, από 18 έως 19 ετών, γιόρταζαν χθες Δευτέρα (19.12.2022) το απόγευμα το τέλος της εξεταστικής τους στη θάλασσα της παραλίας Rosebud, στη χερσόνησο Mornington της Βικτώριας στην Αυστραλία.

Όμως, εκεί που έκαναν σερφ με τις σανίδες τους, τα ορμητικά κύματα τους παρέσυραν στα βαθιά και κατέληξαν σε ένα ξερονήσι. Οι Αρχές ξεκίνησαν άμεσα επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, όμως τα σημάδια δεν ήταν ενθαρρυντικά, καθώς βρέθηκαν τα πράγματά τους εγκαταλελειμμένα στην παραλία γύρω στις 20:00 (ώρα Αυστραλίας).

Τα πράγματα χειροτέρεψαν για τις οικογένειές τους, καθώς οι έρευνες έπρεπε να σταματήσουν γύρω στις 04:00 το πρωί λόγω δύσκολων καιρικών συνθηκών. Τελικά, για καλή τους τύχη, οι 4 νέοι εντοπίστηκαν στο «Νησί των Κύκνων», περίπου 12 μίλια μακριά από την αρχική τους τοποθεσία, λίγο μετά τις 09:00 σήμερα Τρίτη (20.12.2022).

Οι 4 νέοι εντοπίστηκαν τυχαία σε μια «βόλτα ρουτίνας» από φρουρούς ασφαλείας γύρω από το νησί, το οποίο βρίσκεται στην απέναντι πλευρά του κόλπου Port Phillip της Αυστραλίας, δήλωσε ο Τέρενς Ρόουλαντς από την αστυνομία της Βικτώριας.

«Ήταν κρυωμένοι αλλά και ανακουφισμένοι που τους βρήκαν οι διασώστες σε στεριά», δήλωσε ο Τέρενς Ρόουλαντς στους δημοσιογράφους. «Ο εντοπισμός τους οφείλεται κατά πολύ στην τύχη», εξήγησε ο αστυνομικός.

Ο εν ενεργεία επιθεωρητής, Ίαν Πρέγκνελ, δήλωσε στο αυστραλιανό 3AW για την αντίδραση των γονιών τους, όταν βρέθηκαν τα παιδιά: «Ήταν μια αρκετά συναισθηματική στιγμή για τις οικογένειες, πολύ συχνά αυτά τα πράγματα συνήθως καταλήγουν σε τραγωδία, οπότε θα μπορούσε κανείς να πει ότι αυτό είναι ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα».

Και οι τέσσερις έφηβοι, που ζουν στην περιοχή Glen Waverley της Μελβούρνης, δεν τραυματίστηκαν σοβαρά, αλλά δύο μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο σε μονάδες υγείας και οι άλλοι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις