Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυστραλία: Ακροδεξιό κόμμα άλλαξε όνομα και βαφτίστηκε “Κίτρινα Γιλέκα”!

Αυστραλία: Ακροδεξιό κόμμα άλλαξε όνομα και βαφτίστηκε “Κίτρινα Γιλέκα”!
Reuters

Με την ελπίδα να αυξήσει τη δημοτικότητά του εν όψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου στην Αυστραλία ένα ακροδεξιό κόμμα άλλαξε επισήμως το όνομά του σε “Κίτρινα Γιλέκα”!

Το κόμμα, το οποίο μέχρι πρότινος ονομαζόταν “Ένωση για την Αυστραλιανή Ελευθερία”, διευκρίνισε ότι η εκλογική επιτροπή ενέκρινε την αλλαγή του ονόματός του εγκαίρως ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει την προεκλογική του εκστρατεία ανά την Αυστραλία με τη νέα του ονομασία.

Η πρόεδρος του κόμματος Ντέμπι Ρόμπινσον εξήγησε ότι η επιλογή του ονόματος “Κίτρινα Γιλέκα Αυστραλίας” έγινε διότι τα “κίτρινα γιλέκα” στη Γαλλία εκπροσωπούν, σύμφωνα με την ίδια, “τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους που ανησυχούν για την παγκοσμιοποίηση, τη μετανάστευση και το κόστος ζωής”.

“Θέλουμε να βγάλουμε το κίνημα αυτό από τον δρόμο και να το φέρουμε στο κοινοβούλιο. Θα είμαστε η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα το κάνει”, επεσήμανε σε βίντεο που ανάρτησε στον ιστότοπο του κόμματος.

Με έδρα τη Μελβούρνη η Ένωση για την Αυστραλιανή Ελευθερία ιδρύθηκε το 2015 και στις προηγούμενες εκλογές του 2016 συγκέντρωσε λιγότερο από 0,2%. Ωστόσο στις δημοτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη συνέχεια είδε τα ποσοστά του να αυξάνονται.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον αναμένεται να κηρύξει βουλευτικές εκλογές κάποια στιγμή μεταξύ της 11ης και της 25ης Μαΐου.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι Εργατικοί που βρίσκονται στην αντιπολίτευση φαίνεται να προηγούνται του κυβερνητικού συνασπισμού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις