Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Αυστραλία: Από ένα λουρί «προδόθηκε» ο ζωολόγος που κακοποίησε σεξουαλικά 42 σκυλιά και σκότωσε 39

Αυστραλία: Από ένα λουρί «προδόθηκε» ο ζωολόγος που κακοποίησε σεξουαλικά 42 σκυλιά και σκότωσε 39

Στην Αυστραλία συνεχίζεται η δίκη της σοκαριστικής και φρικιαστικής υπόθεσης του ζωολόγου, Άνταμ Μπρίτον, που κατηγορείται για την σεξουαλική κακοποίηση 42 σκυλιών, εκ των οποίων τα 39 βρήκαν τραγικό θάνατο.

Στο δικαστήριο της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας αποκαλύφθηκε ότι ο Βρετανός ζωολόγος, Άνταμ Μπρίτομ, προδόθηκε από ένα λουρί σκύλου και έτσι οι αρχές έφτασαν στη σύλληψή του στην ανατριχιαστική υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης σκυλιών.

Ο ζωωολόγος, Άνταμ Μπρίτον που εργαζόταν στην Αυστραλία, έχει ειδικότητα στους κροκόδειλους, ενώ έχει δουλέψει και στο BBC και το National Geographic. Ο 51χρονος έχει ομολογήσει την ενοχή του, ενώ έχει ομολογήσει και την συμμετοχή του σε διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο ζωολόγος είχε την άρρωστη μανία να βιντεοσκοπεί τις φρικιαστικές πράξεις του και να ανεβάζει τα βίντεο με τις εικόνες της σεξουαλικής κακοποίησης των δύστυχων σκυλιών στο Telegram και σε διάφορα άλλα social media και ιστοσελίδες και από εκεί… τον τσάκωσαν οι αρχές.

Το λουρί που οδήγησε στον εντοπισμό του

Η αρχή του τέλους για την αποτρόπαια δράση του στην Αυστραλία ήρθε όταν ανέβασε ένα από τα φρικιαστικά βίντεό του, στο οποίο κακοποιούσε σεξουαλικά ένα άτυχο σκυλί.

Ο 51χρονος  δημοσίευσε ένα σοκαριστικό βίντεο με την ονομασία «1B***h9Pups» σε έναν ιστότοπο κακοποίησης στις 22 Μαρτίου 2022. Εκεί αποκαλύφθηκε το στοιχείο που οδήγησε τις αρχές της Αυστραλίας στο να βρουν την ταυτότητά του.

Μια μέρα μετά την δημοσίευση του βίντεο, ένας χρήστης του διαδικτύου που είδε τις άρρωστες εικόνες παρατήρησε ότι ένα ενήλικο θηλυκό σκυλί που κακοποιούσε σεξουαλικά ο Άνταμ Μπρίτον φορούσε ένα πορτοκαλί λουρί με το σήμα της πόλης του Ντάργουιν της Αυστραλίας και έγραφε: «τα σπουδαία κατοικίδια ξεκινούν από εσάς». Αυτό το λουρί αποδείχτηκε μοιραίο για τον δράστη.

Ο χρήστης ειδοποίησε το Τμήμα Προστασίας Ζώων της Βόρειας Επικράτειας (NT) για το βίντεο μέσω e-mail, με αποτέλεσμα η οργάνωση να παραπέμψει το θέμα στην αστυνομία.

Στις 22 Απριλίου, ένα μήνα μετά την ανάρτηση του βίντεο, αστυνομικοί της Αστυνομίας του ΝΤ και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας της Αυστραλίας πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του Άνταμ Μπρίτον στο νότιο Ντάργουιν, αναφέρει η Daily Mail.

Σοκαριστικά ευρήματα

Εκεί, οι ντετέκτιβ βρήκαν 44 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές, εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, εργαλεία, όπλα, σύνεργα για σκύλους και σεξουαλικά παιχνίδια.

Η εισαγγελία δήλωσε ότι η αστυνομία βρήκε και 15 αρχεία υλικού κακοποίησης παιδιών στο φορητό του υπολογιστή. Βρήκαν επίσης κομμένα άκρα σκύλου σε έναν καταψύκτη, ένα κουτάβι σε αποσύνθεση σε μια λίμνη του ακινήτου και ένα κομμένο κεφάλι σκύλου σε ένα γειτονικό ακίνητο.

Το κοντέινερ των βασανιστηρίων

Ο ζωολόγος χρησιμοποιούσε ένα κοντέινερ που είχε στην ιδιοκτησία του και κακοποιούσε σεξουαλικά εκεί τα περισσότερα σκυλιά.

Ο 51χρονος βιντεοσκοπούσε τον εαυτό του να κάνει κακό στα ανυπεράσπιστα ζώα στο κοντέινερ αυτό που αποκαλούσε «δωμάτιο βασανιστηρίων».

Σύμφωνα με την Daily Mail, o ζωολόγος ξεκίνησε τη αποτρόπαια δράση του το 2014 και οι Αρχές της Αυστραλίας πιστεύουν ότι βασάνισε και κακοποίησε σεξουαλικά πάνω από 42 σκυλιά μέχρι τη σύλληψή του τον Απρίλιο του 2022.

Ο 51χρονος κακοποιούσε για μια δεκαετία τα δύο δικά του σκυλιά, δύο ελβετικούς ποιμενικούς, προτού αποφασίσει να επεκτείνει τη δράση του βρίσκοντας κι άλλα θύματα.

Ο Άνταμ Μπρίτον προσέγγιζε μέσω αγγελιών ανυποψίαστους ιδιοκτήτες σκυλιών από την περιοχή του Ντάργουιν της Αυστραλίας και τους έπειθε να του αναθέσουν την φροντίδα των ζώων τους.

«Δεν θέλω να σταματήσω»

Σε ένα μήνυμά του που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, ο Άνταμ Μπρίτον περιέγραφε τις άρρωστες ορμές του σε έναν άγνωστο στο Telegram. Τα λόγια του ήταν γροθιά στο στομάχι. «Καταπίεζα τις ορμές μου στο παρελθόν. Όμως τα τελευταία χρόνια τις άφησα ξανά ελεύθερες και τώρα δεν μπορώ να σταματήσω. Δεν θέλω», ανέφερε.

Η ποινή του θα ανακοινωθεί σε νέα συνεδρίαση του δικαστηρίου της Αυστραλίας στις 13 Δεκεμβρίου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις