Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Αυστραλία: Ηχητικό ντοκουμέντο μετά τη σύγκρουση δυο αεροσκαφών – Τί λέει ο πιλότος που σώθηκε

Αυστραλία: Ηχητικό ντοκουμέντο μετά τη σύγκρουση δυο αεροσκαφών – Τί λέει ο πιλότος που σώθηκε

Ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο ήρθε στο φως μετά τη σημερινή (19.11.2023) σύγκρουση δυο μικρών αεριωθούμενων αεροσκαφών στον αέρα πάνω από θαλάσσια περιοχή στην Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Το ένα αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα, κατόρθωσε από θαύμα να προσγειωθεί με ασφάλεια σε κοντινό αεροδρόμιο. Το άλλο έπεσε στη θάλασσα στην περιοχή της Αυστραλίας και γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί τι απέγιναν ο πιλότος και ο συνεπιβάτης του, ενώ στην περιοχή εντοπίστηκαν συντρίμμια.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο που αποκάλυψε η Daily Mail ο πιλότος του αεροσκάφους που σώθηκε, μιλάει με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας για το συμβάν λίγο μετά τη σύγκρουση που έγινε σε θαλάσσια περιοχή πάνω από την χερσόνησο Μόρνιγκτον στην Αυστραλία.

«Viper 1 SOS, SOS, SOS», λέει επιζών πιλότος.

Ο χειριστής ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας που του μιλάει απαντά : «Viper 1, λάβαμε το SOS. Κοιτάτε για το το Viper στο νερό;».

«Κοιτάω για το το Viper 2 στο νερό…  Ψάχνουμε ένα σημάδι παφλασμού», απάντησε ο πιλότος.

 

Εικονολήπτης του MasterChef ο ένας αγνοούμενος

Η Daily Mail δημοσιοποίησε και το όνομα του ενός εκ των δυο αγνοουμένων και ανέφερε ότι πρόκειται για τον 30χρονο, Τζέιμς Ρόουζ, ο οποίος εργαζόταν ως εικονολήπτης στο αυστραλιανό MasteChef.

Ο Αυστραλός κάμεραμαν φέρεται να ανέβηκε στο αεροσκάφος για να πάρει πλάνα μια νέα τηλεοπτική εκπομπή.

Μέλη της οικογένειάς του έχουν συγκεντρωθεί στο Mount Martha Life Saving Club, από όπου κατευθύνεται η αποστολή έρευνας και διάσωσης.

«Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στο να μείνω όλη τη νύχτα εδώ. Είναι όλα τόσο σουρεαλιστικά», είπε ο Ντέιβιντ Ρόουζ, πατέρα του αγνοούμενου κάμεραμαν στην Herald Sun.

«Είμαστε τόσο περήφανοι για αυτόν», πρόσθεσε ο πατέρας του.

Ο 30χρονος θεωρείται ένας από τους καλύτερους εικονολήπτες και χειριστές drone στην Αυστραλία και εργάστηκε σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές.

«Γι’ αυτό ήταν εκεί πάνω, στο αεροπλάνο σήμερα», είπε ο πατέρας του.

Ενοικιαζόμενα

Η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας (Amsa) ανέφερε ότι τα δύο αεροσκάφη ήταν ιταλικής κατασκευής, αεριωθούμενα Viper S-211 Marchetti, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά για στρατιωτική εκπαίδευση.

Ανήκουν στην εταιρεία Jetworks Aviation και ενοικιάζονταν για πτήσεις διάρκειας 45 λεπτών με κόστος 7.750 δολάρια Αυστραλίας.

Τα αυστραλιανά ΜΜΕ ανέφεραν ότι τα δυο αεροσκάφη πετούσαν παράλληλα πριν τη σύγκρουση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις