Κόσμος

Αυστραλία: Ράγισαν καρδιές στην τελετή για τους νεκρούς από τις φωτιές!

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οικογένειες, πυροσβέστες και πολιτικοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Σίδνεϊ, στην Αυστραλία, σε μια επίσημη δημόσια τελετή για να τιμήσουν τη μνήμη των 25 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις πρόσφατες πυρκαγιές που έπληξαν την Πολιτεία της Αυστραλίας με τον μεγαλύτερο πληθυσμό.

Οι πυρκαγιές, οι οποίες ξέσπασαν τον Σεπτέμβριο και συνεχίσθηκαν μέχρι τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, στοίχισαν τη ζωή σε 33 ανθρώπους και σε ένα δισεκατομμύριο ζώα σ’ όλη τη χώρα και κατέστρεψαν 2.500 κατοικίες καθώς και μια φυσική περιοχή του μεγέθους της Νότιας Κορέας.

Οι εικόνες από την Αυστραλία είναι συγκλονιστικές

Αυστραλία sydney r Αυστραλία sydney r Αυστραλία sydney r Αυστραλία

Οι ζημιές ήταν περισσότερο καταστροφικές στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας. Από τους 25 ανθρώπους που έχασαν εκεί τη ζωή τους, οι 19 ήταν άμαχοι, τρεις ντόπιοι εθελοντές πυροσβέστες και τρεις αμερικανοί πυροσβέστες.

Ο αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, ο οποίος ευχαρίστησε αυτούς που έδωσαν μάχη εναντίον των πυρκαγιών και τίμησε αυτούς που σκοτώθηκαν, μίλησε για «παιδιά που φιλούν τα φέρετρα των πατέρων τους» και για «μητέρες που δεν θα έπρεπε ποτέ να είχαν θάψει τα παιδιά τους».

Απευθυνόμενος στους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από αναμμένα κεριά, ο αυστραλός πρωθυπουργός μίλησε για «ένα καλοκαίρι που ο ουρανός έγινε μαύρος και τα ηλιοβασιλέματα ανήγγελλαν άλλη μια νύχτα τρόμου, που η φωτιά έφτασε στις παραλίες μας από τη βλάστηση που τις περιέβαλλε».

Ο Μόρισον είχε προκαλέσει την οργή των πολιτών για την άρνησή του να συνδέσει άμεσα τις πυρκαγιές στην Αυστραλία με την κλιματική αλλαγή

Η διαχείριση εκ μέρους του των πυρκαγιών επικρίθηκε επίσης, καθώς είχε υποχρεωθεί να ζητήσει συγγνώμη δημόσια επειδή στη διάρκεια των πυρκαγιών έφυγε για διακοπές στη Χαβάη.

Την περασμένη εβδομάδα δήλωσε πως η Αυστραλία θα πραγματοποιήσει εκτεταμένη έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών.

Η όλη υπόθεση προκάλεσε ένα απίστευτο κύμα συμπαράστασης σε ολόκληρο τον κόσμο, που έβλεπε την Αυστραλία να φλέγεται για μήνες ολόκληρους…

Φωτογραφίες: Reuters.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ – Το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις και ο ρόλος των ΗΠΑ
Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο οποίος διαρκεί σχεδόν έξι μήνες
Στενά του Ορμούζ
Η Ιρανή φοιτήτρια με τα εσώρουχα που έγινε σύμβολο: «Την κρατούσαν δεμένη και της έκαναν αντιψυχωσικές ενέσεις»
Η ίδια καταγγέλλει ότι κατά τη μεταφορά της στο αστυνομικό τμήμα το κεφάλι της τοποθετήθηκε ανάμεσα στα πόδια γυναίκας αστυνομικού, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να αναπνεύσει
Ιράν
Το Ιράν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ και προκαλεί τον Τραμπ: «Δεν θα κατακτηθούν με tweets και αεροπλανοφόρα»
Χώρες όπως το Κατάρ και το Πακιστάν λειτουργούν ως δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών με σκοπό τον αμοιβαίο έλεγχο των Στενών του Ορμούζ
Στενά του Ορμούζ