Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Αυστραλία: Σταθεροποιείται ο αριθμός των κρουσμάτων στο Σίδνεϊ μετά το παρατεταμένο lockdown

Αυστραλία: Σταθεροποιείται ο αριθμός των κρουσμάτων στο Σίδνεϊ μετά το παρατεταμένο lockdown

Το παρατεταμένο lockdown στο Σίδνεϊ έφερε μείωση στα νέα κρούσματα κορονοϊού, καθώς η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας προσπαθεί να καταπολεμήσει την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα που παρουσιάζει υψηλή μεταδοτικότητα.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν δήλωσε πως οι αριθμοί θα πρέπει να μειωθούν σημαντικά για την πόλη των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, προκειμένου αυτή να εξέλθει από το λοκντάουν, με δεδομένο ότι 28 από τα 65 νέα κρούσματα μόλυνσης αναφέρθηκαν σε ανθρώπους, που είχαν μολυνθεί και εξακολουθούσαν να είναι δραστήριοι στην κοινότητα.

«Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των περιστατικών μόλυνσης παραμένει υψηλός, βλέπουμε μία σταθερότητα. Τα κρούσματα δεν αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο» δήλωσε η ίδια στο Σίδνεϊ.

Τα 65 νέα κρούσματα μόλυνσης είναι μειωμένα σε σύγκριση με τα 97 περιστατικά μόλυνσης που είχαν αναφερθεί την προηγούμενη ημέρα.

Το λοκντάουν στο Σίδνεϊ άρχισε στις 26 Ιουνίου και θα εφαρμοστεί τουλάχιστον μέχρι την 30η Ιουλίου. Οι αρχές ανακοινώνουν ότι οι περιορισμοί θα αρθούν μόνο όταν ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης που κινούνται μέσα στην κοινότητα, ενώ έχουν μολυνθεί, θα πλησιάσει κοντά στο μηδέν.

Ο συνολικός αριθμός των μολύνσεων σε όλη την πόλη έχει τώρα ξεπεράσει τα 900 περιστατικά, ενώ έχουν αναφερθεί δύο θάνατοι, που είναι οι πρώτοι για την Αυστραλία στη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις