Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Αυστραλία: Σύλληψη επτά ανηλίκων που σχετίζονται με τον 16χρονο που μαχαίρωσε τον ιερέα στο Σίδνεϊ

Αυστραλία: Σύλληψη επτά ανηλίκων που σχετίζονται με τον 16χρονο που μαχαίρωσε τον ιερέα στο Σίδνεϊ

Επτά ανήλικους που σχετίζονται με τον 16χρονο που μαχαίρωσε τον ιερέα στο Σίδνεϊ, συνελήφθησαν στην Αυστραλία, κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης της αστυνομίας, στην οποία συμμετείχαν 400 μέλη των δυνάμεων της τάξης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες αποτελούσαν «κίνδυνο και απαράδεκτη απειλή» για την Αυστραλία, είχαν ασπαστεί «ακραία ιδεολογία υποκινούμενη από θρησκευτικά κίνητρα».

Ο Ντέιβ Χάντσον, υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, δήλωσε ότι είναι «πιθανό» η ομάδα των συλληφθέντων να προετοίμαζε επίθεση, αν και δεν έχει εντοπιστεί κανένας συγκεκριμένος στόχος.

«Η συμπεριφορά τους κατά την παρακολούθησή τους μας οδήγησε να σκεφτούμε ότι επρόκειτο να διαπράξουν ενέργεια την οποία δεν θα ήμασταν σε θέση να εμποδίσουμε», εξήγησε.

«Στη διάρκεια της έρευνας πιστέψαμε ότι ήταν πιθανό να εξαπολύσουν επίθεση», σημείωσε ο Χάντσον.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Μαρ Μάρι Εμάνουέλ, επίσκοπος σε ασσυριακή εκκλησία του Σίδνεϊ δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν 16χρονο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι και το στήθος, στη διάρκεια λειτουργίας που μεταδιδόταν απευθείας μέσω του διαδικτύου.

Μετά την επίθεση ξέσπασαν επεισόδια έξω από την εκκλησία.

Η αστυνομία αμέσως χαρακτήρισε την επίθεση του εφήβου «τρομοκρατική» και ξεκίνησε έρευνα στην οποία συμμετέχουν η ομοσπονδιακή αστυνομία, η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας και οι υπηρεσίες Πληροφοριών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις