Κόσμος

Αυστραλία: Συναυλία drive-in προσαρμοσμένη στην πανδημία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια συναυλία drive-in στην Αυστραλία κατάλληλη στις απαιτήσεις της πανδημίας του νέου κορονοϊού πρόσφερε ο τραγουδιστής και συνθέτης Κέισι Ντόνοβαν.

Η συναυλία δόθηκε για το κοινό του Σίνδεϊ στην Αυστραλία με τους θαυμαστές του Ντόνοβαν να ακούν live μουσική για πρώτη φορά μετά από μήνες. Με μία διαφορά όμως: Έπρεπε να παραμείνουν στα αυτοκίνητά τους.

Οι συναυλίες drive-in, σε υπαίθριους χώρους όπου τις παρακολουθεί κανείς μέσα από το αυτοκίνητό του, εμφανίζονται ως τάση που επιτρέπει στους καλλιτέχνες να επικοινωνούν με το κοινό τους διατηρώντας παράλληλα τις απαραίτητες κοινωνικές αποστάσεις λόγω του κορονοϊού.

Ο Κέισι Ντόνοβαν, που έγινε διάσημος όταν κέρδισε το αυστραλιανό “Idol” πριν από 10 και πλέον χρόνια, έδωσε συναυλία σε έναν υπαίθριο χώρο στάθμευσης με περίπου 40 αυτοκίνητα. «Μου έλειπε τόσο πολύ η ζωντανή μουσική που θα πάω και θα τη δω σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων, μέσα στο δικό μου αυτοκίνητο, ώστε να μπορώ να ακούσω live μουσική μπροστά μου. Είναι καλό», δήλωσε ο Μικ Ραντόκοτβιτς που πήγε να παρακολουθήσει τη συναυλία.

Αυστραλία: Κορναρίσματα αντί για χειροκροτήματα…

Προκειμένου να διασφαλιστούν οι απαραίτητες αποστάσεις, οι θεατές δεν επιτρεπόταν να βγουν από τα αυτοκίνητά τους αλλά μπορούσαν να ακούσουν τη μουσική και από το ραδιόφωνο του αυτοκινήτου τους ή απλά να κατεβάσουν τα παράθυρα των αυτοκινήτων τους παρά τη βροχή. Και αντί χειροκροτημάτων και επευφημιών, οι θεατές απλά πατούσαν τις κόρνες των αυτοκινήτων τους.

Η Drive-in Entertainment Australia σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αρκετές ακόμα συναυλίες σε υπαίθριους χώρους στάθμευσης οχημάτων τους επόμενους μήνες, με μεγαλύτερο αριθμό θεατών καθώς χαλαρώνουν περαιτέρω οι περιορισμοί για τον COVID – 19.

Μουσικοί σε όλο τον κόσμο αναγκάστηκαν να αναπροσαρμόσουν την επικοινωνία με το κοινό τους, καθώς έκλεισαν οι συναυλιακοί χώροι, με πολλούς καλλιτέχνες να ερμηνεύουν τα τραγούδια τους διαδικτυακά από το σπίτι τους. Οι συναυλιακοί χώροι είναι από τους τελευταίους που αναμένεται να επαναλειτουργήσουν λόγω των δυσκολιών που υπάρχουν σε ό,τι αφορά την κοινωνική αποστασιοποίηση.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Κέιτ Μίντλετον: Νέες εικόνες με την οικογένειά της μετά την απαιτητική πρόκληση των Three Peaks – Η αγκαλιά του Γουίλιαμ και των παιδιών της
Η πριγκίπισσα της Ουαλίας ανήβηκε τις τρεις υψηλότερες κορυφές της Αγγλίας, της Σκωτίας και της Ουαλίας μέσα σε 24 ώρες με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπική οργάνωση που στηρίζει ασθενείς με καρκίνο
Κέιτ Μίντλετον: Νέες εικόνες με την οικογένειά της μετά την απαιτητική πρόκληση των Three Peaks – Η αγκαλιά του Γουίλιαμ και των παιδιών της
Σάλος με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζε: «Θα έκανα σεξ με την Κάιλι Μινόγκ»
Οι «καυτές» ερωτήσεις συνεχίστηκαν με την Όσμπρον να τον ρωτά αν με τη σύζυγό του, Τζόντι Χέιντον, «το κάνουν σαν κουνέλια» με τον ίδιο να απαντά αστειευόμενος: «όταν έχουμε χρόνο….»
O Άντονι Αλμπανέζε
7