Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αυστραλία: Το Σίδνεϊ «βουλιάζει» από την βροχή – Δεν έχει πέσει τόσο νερό από το 1950

Αυστραλία: Το Σίδνεϊ «βουλιάζει» από την βροχή  – Δεν έχει πέσει τόσο νερό από το 1950

Το Σίδνεϊ, η πιο πολυπληθής πόλη της Αυστραλίας, φέτος αντιμετωπίζει τις χειρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων τουλάχιστον 70 ετών. Ειδικοί μάλιστα εκτιμούν ότι αναμένονται και άλλες βροχές, οι οποίες θα ανεβάσουν κατά πολύ τη μέση ετήσια ποσότητα νερού που πέφτει στην πόλη.

Από την αρχή του 2022 μέχρι, σύμφωνα με τα τα δεδομένα του μετεωρολογικού σταθμού Observatory Hill, στο Σίνδνεϊ έχουν καταγραφεί 2.216 χιλιοστά βροχής. Πρόκειται για βροχόπτωση – ρεκόρ, καθώς το τελευταίο στην πολυπληθή πόλη της Αυστραλίας καταγράφηκε το 1950 με 2.194 χιλιοστά βροχής. Και ακόμα η χρονιά δεν έχει τελειώσει…

Μάλιστα, αυτό το Σαββατοκύριακο στο Σίνδνεϊ, αλλά και ευρύτερα στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις. Και η μικρότερη ποσότητα βροχής ενδέχεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις, προειδοποίησε η Στεφ Κουκ υπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων της πολιτείας.

«Γνωρίζουμε ότι οι λεκάνες συγκράτησης των υδάτων είναι πλήρεις, τα φράγματα γεμάτα και τα ποτάμια μας κοντεύουν να υπερχειλίσουν. Οπότε οποιαδήποτε βροχόπτωση, όσο περιορισμένη και να είναι,» κινδυνεύει να αυξήσει τους κινδύνους πλημμύρας, πρόσθεσε η Στεφ Κουκ.

Δείτε βίντεο:

Η Αυστραλία πλήττεται σφοδρά από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, με πλημμύρες, δασικές πυρκαγιές, κυκλώνες και ξηρασίες που καταγράφονται πιο συχνά και με μεγαλύτερη ένταση καθώς η Γη υπερθερμαίνεται, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Δείτε φωτογραφίες: 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις