Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Αυστραλία: Χωρίς ρεύμα η Βικτόρια εξαιτίας σφοδρής καταιγίδας – Εκτός λειτουργίας ενεργειακός σταθμός

Αυστραλία: Χωρίς ρεύμα η Βικτόρια εξαιτίας σφοδρής καταιγίδας – Εκτός λειτουργίας ενεργειακός σταθμός

Σφοδρές καταιγίδες έπληξαν τη Βικτόρια της Αυστραλίας με αποτέλεσμα μεγάλες περιοχές της πολιτείας να μείνουν χωρίς ρεύμα, καθώς έκλεισε μεγάλη ενεργειακή μονάδα και τέθηκαν εκτός λειτουργίας τμήματα του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της πολιτείας.

Ένας από τους ενεργειακούς σταθμούς Loy Yang της AGL, που τροφοδοτεί με ρεύμα περίπου το ένα τρίτο της πολιτείας της Αυστραλίας, αναγκάστηκε να κλείσει σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) καθώς αρκετοί πυλώνες σε μεγάλο τμήμα του δικτύου διανομής της πολιτείας κατέρρευσαν εν μέσω κακοκαιρίας.

Πάνω από 500.000 σπίτια και επιχειρήσεις υπέστησαν διακοπή ρεύματος, ανέφερε η πολιτειακή υπουργός Ενέργειας Λίλι Ντ’ Αμπρόσιο σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Καθώς έκλεισε η μονάδα, οι τιμές ηλεκτρικού ρεύματος κατέγραψαν άλμα σε όλη τη πολιτεία, σύμφωνα με τον Διαχειριστή Αγοράς Ενέργειας της Αυστραλίας (AEMO), που έδωσε εντολή για περιορισμό της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας σε όλο το δίκτυο.

Η Ντ’ Αμπρόσιο ανέφερε στην ανάρτησή της ότι η μια από τις τέσσερις μονάδες του σταθμού Loy Yang επανήλθε σε λειτουργία και ότι σταματούν οι υποχρεωτικές διακοπές ρεύματος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις