Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Αυστρία: Αγγίζει τα 6.000 ημερήσια κρούσματα την πρώτη μέρα του ολικού lockdown

Αυστρία

Σε πλήρες lockdown μπαίνει η Αυστρία μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου καθώς τα κρούσματα κορονοϊού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Αυστρία ανακοίνωσε σήμερα 5.984 νέες μολύνσεις με κορονοϊό μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο, με τις περισσότερες από αυτές (1.230) να έχουν καταγραφεί στην Άνω Αυστρία, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα οκτώ από τα συνολικά εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια, ο αριθμός τους ήταν κάτω από 1.000.

Ειδικότερα, υπήρχαν 826 νέες λοιμώξεις στο Σάλτσμπουργκ, 751 στην Κάτω Αυστρία, 737 στην Καρινθία και 700 στη Βιέννη, η Στυρία ανέφερε 545 νέες περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες, το Φόραλμπεργκ 295 και το Μπούργκενλαντ 178.

Πιο σημαντικός, ωστόσο, θεωρείται ο αριθμός των θετικά διαγνωσμένων περιπτώσεων τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους (επίπτωση 7 ημερών), που σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία είναι 527.

Από την εμφάνιση του νέου κορονοϊού στην Αυστρία (με πληθυσμό 8,9 εκατομμύρια κατοίκους) , ο συνολικός αριθμός των θανάτων από επιπλοκές του ιού έχει φτάσει σε 1.945, σήμερα νοσηλεύονται σε νοσοκομείο 4.525 άνθρωποι, από τους οποίους οι 658 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το “πλήρες lockdown” προβλέπει επέκταση σε όλο το εικοσιτετράωρο, της απαγόρευσης εξόδου που ίσχυε μεταξύ 20.00 και 6.00 στη διάρκεια του “μερικού Lockdown” (από 3ης Νοεμβρίου έως χθες), με εξαίρεση τη μετάβαση στην εργασία, την κάλυψη βασικών καθημερινών αναγκών, την επίσκεψη σε γιατρό, την παροχή στήριξης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, τις οικογενειακές υποχρεώσεις, τη σωματική ή ψυχική αναψυχή.

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων, κλειστά παραμένουν από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα, με εξαίρεση εκείνα της καθημερινής ανάγκης, όπως τροφίμων, καλλυντικών, καθώς επίσης φαρμακεία, πρατήρια καυσίμων, τράπεζες, ταχυδρομεία, περίπτερα.

Κλειστά είναι τα σχολεία όλων των βαθμίδων, τα νηπιαγωγεία και οι παιδικοί σταθμοί, με τη διδασκαλία να γίνεται εξ αποστάσεως, ενώ για γονείς που εργάζονται παρέχεται η δυνατότητα για φροντίδα και εκπαιδευτική υποστήριξη των παιδιών σε σχολεία και νηπιαγωγεία που παραμένουν ανοικτά για μικρές ομάδες, ανάλογα με τη ζήτηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις