Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αυστρία: Απειλές για τη ζωή της δέχεται η υπουργός που είχε χορέψει βαλς με τον Πούτιν

Αυστρία: Απειλές για τη ζωή της δέχεται η υπουργός που είχε χορέψει βαλς με τον Πούτιν
YouTube

Στην Αυστρία η υπουργός που είχε χορέψει βαλς με τον Πούτιν έφυγε από τη χώρα επειδή φοβάται για τη ζωή της. Πρόκειται για την πρώην υπουργό Εξωτερικών, Κάριν Κνάισλ.

Μάλιστα, η Κάριν Κνάισλ εγκατέλειψε την Αυστρία καθώς δέχθηκε απειλές ότι θα τη σκοτώσουν. Αυτό ανέφερε η ίδια η πρώην υπουργός Εξωτερικών στον ανταποκριτή της εφημερίδας The Washington Post. Η Κνάισλ διετέλεσε υπουργός την περίοδο 2017 – 2019. Το 2018 είχε προσκαλέσει στον γάμο της τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο χόρεψε βαλς μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Στην κυβέρνηση, η Κνάισλ εκπροσωπούσε το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας, που τασσόταν υπέρ της βελτίωσης των σχέσεων με τη Ρωσία.

Δείτε το βίντεο με τον «Τσάρο» να χορεύει τη νύφη, πρώην ΥΠΕΞ της Αυστρίας:  

Το 2021 η πρώην υπουργός, έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rosneft. Αποχώρησε από το συμβούλιο τον Μάιο του 2022. Λίγο πριν συμβεί αυτό, η Rosneft υπέστη τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Εκτός των άλλων, η Κνάισλ αρθρογραφούσε για το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι RT (Russia Today), στο οποίο, επίσης, έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Αυστρία: Οι σχέσεις διαπλοκής με τη Ρωσία

Στο άρθρο της εφημερίδας The Washington Post, δεν διευκρινίζεται ποιος συγκεκριμένα απειλούσε την Κνάισλ και αν διεξάγεται έρευνα για την εν λόγω υπόθεση. Ο ανταποκριτής της εφημερίδας ήρθε σε επαφή με την υπουργό, όταν ετοίμαζε υλικό για τις σχέσεις Αυστριακών πολιτικών με τη Ρωσία.

Πολλοί από τους Αυστριακούς πολιτικούς αφού ολοκλήρωσαν την πολιτική τους καριέρα ανέλαβαν θέσεις σε διοικητικά συμβούλια ρωσικών εταιρειών, υπενθυμίζει η αμερικανική εφημερίδα. Αυτή τη στιγμή στην Αυστρία βρίσκεται σε εξέλιξη κοινοβουλευτική έρευνα για τις σχέσεις της Βιέννης με τη Μόσχα.

«Η ρωσική επιρροή στην Αυστρία πρέπει να διερευνηθεί διεξοδικά», δήλωσε η βουλευτής της αντιπολίτευσης Στέφανι Κρίσπερ. «Για πολλά χρόνια, οι διασυνδέσεις με τη Μόσχα διαπερνούσαν το πολιτικό μας σύστημα. Τώρα, η οικονομική και πολιτική εξάρτηση από τη Ρωσία έχει γίνει επιτέλους ορατή σε όλους ως απειλή για την ασφάλεια», δήλωσε η ίδια.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις