Κόσμος

Αυστρία – Δημοσκόπηση: Η κυβέρνηση χάνει έδαφος με τους χειρισμούς της για τον κορονοϊό

Ο φόβος της μόλυνσης με τον κορονοϊό και η προθυμία να παραιτηθούν προσωρινά από κάποια δικαιώματα ατομικής ελευθερίας προκειμένου να συγκρατηθεί η πανδημία, αυξάνονται στον πληθυσμό στην Αυστρία, αλλά ταυτόχρονα μόνον ένας στους δύο πιστεύει ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σωστά την κρίση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αντιπροσωπευτικής δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε σήμερα στη Βιέννη.

Το 57% των ερωτηθέντων φοβάται τώρα τη μόλυνση, το 80% θα εγκατέλειπε προσωρινά κάποιες ατομικές ελευθερίες, το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η πανδημία δεν είναι υπό έλεγχο φθάνει ήδη το 83%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο μετά την έξαρση της κρίσης, «και γενικά εμφανίζεται μία στροφή προς το αρνητικό σε όλες τις απαντήσεις», τονίζει η Αντρέα Φρόνασιουτς, η διευθύντρια του ινστιτούτου ερευνών Gallup που διενήργησε την δημοσκόπηση.

Για πρώτη φορά, λίγο περισσότεροι από τους μισούς από τους ερωτηθέντες (51%) πιστεύουν ότι τα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού θα προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά από τον ίδιο τον ιό. Οι περιορισμοί της ελευθερίας και της κοινωνικής απομόνωσης θα οδηγούσαν έμμεσα σε περισσότερες βλάβες στην υγεία από την ίδια την ασθένεια, πιστεύουν 56%, ενώ το 63% υποθέτει ότι οι οικονομικές συνέπειες των μέτρων θα καταστρέψουν τη ζωή περισσότερων ανθρώπων απ’ ό,τι ο ίδιος ο κορονοϊός.

Στο ερώτημα, που τέθηκε για πρώτη φορά, ως προς το πώς οι Αυστριακοί βλέπουν τον εαυτό τους σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδόν τα δύο τρίτα (60%) αναφέρουν ότι οι άνθρωποι στην Αυστρία βρίσκονται σε καλύτερη θέση κατά τη διάρκεια της κρίσης απ’ ό,τι οι άνθρωποι σε άλλες χώρες.

Ωστόσο, μόνο το 42% είναι της άποψης ότι η Αυστρία ήταν πιο επιτυχημένη από άλλες χώρες στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού και μόνο το 39% πιστεύει ότι η αυστριακή κυβέρνηση ακολουθεί καλύτερη στρατηγική από άλλες χώρες της ΕΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οζέλ κατά Ερντογάν: «Είναι αρχηγός χούντας» – Συγκρούσεις με την αστυνομία στο συλλαλητήριο του CHP υπέρ του Ιμάμογλου
«Η σύλληψη του Ιμάμογλου στις 19 Μαρτίου ήταν ένα πραξικόπημα του Ερντογάν» τονίζει ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργάνωσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), έξω από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Τέλος εποχής για τον USAID μετά από σχεδόν 60 χρόνια - Ό,τι απομείνει ενσωματώνεται στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ
Το «τέλος εποχής» για τον USAID μπορεί να οδηγήσει σε πάνω από 14 εκατομμύρια επιπλέον θανάτους ευάλωτων ανθρώπων μέχρι το 2030 – και το ένα τρίτο από αυτούς θα είναι παιδιά
USAID