Κόσμος

Αυστρία: Καταδίκη 19χρονου νεοναζί – Γέμισε το σώμα του με τατουάζ χιτλερικών συμβόλων

Απεικονίσεις του Αδόλφου Χίτλερ, αγκυλωτούς σταυρούς, τα αρχικά των “SS” και άλλα ναζιστικά σύμβολα, είχε χαράξει στο κορμί του δεκαεννιάχρονος Αυστριακός. Παραπέμφθηκε σε δίκη και καταδικάστηκε.

Δικαστήριο της αυστριακής πόλης Ζανκτ Πέλτεν, καταδίκασε σήμερα σε φυλάκιση δύο ετών έναν 19χρονο Αυστριακό για τατουάζ ναζιστικών συμβόλων στο σώμα του και για χιτλερικούς χαιρετισμούς, όπως επίσης για την ανάρτηση σχετικών φωτογραφιών σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Στα τατουάζ του κατηγορούμενου εμφανίζονται απεικονίσεις του Αδόλφου Χίτλερ, αγκυλωτοί σταυροί, τα αρχικά των διαβόητων ναζιστικών ταγμάτων εφόδου “SS”, αλλά και οι αριθμοί “18” και “88” που για τους ναζιστές σημαίνουν “Αδόλφος Χίτλερ” και “Χάιλ Χίτλερ” αντίστοιχα.

Μάλιστα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας Λέοπολντ Μπιέν, ο νεαρός “διέθεσε το σώμα του ως επιφάνεια διαφημίσεων της φαιάς υπόθεσης”.

Η σημερινή καταδίκη του 19χρονου, έγινε βάσει του αποκαλούμενου “Νόμου Απαγόρευσης” και αποδεικνύει πως η αυστριακή Δικαιοσύνη παραμένει αμείλικτη απέναντι στην αποκαλούμενη “ναζιστική δραστηριοποίηση”.

Φρένο κατά των νεοναζί

Ο Νόμος Απαγόρευσης ψηφίστηκε αμέσως μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, στις 8 Μαΐου του 1945, από την πρώτη αυστριακή κυβέρνηση, και με αυτόν ετίθετο παράνομο το ναζιστικό κόμμα και ρυθμιζόταν νομικά η αποναζιστικοποίηση της χώρας.

Ο νόμος που είναι ενσωματωμένος στο αυστριακό Σύνταγμα και είχε τροποποιηθεί το 1947 και τελευταία το 1992, προβλέπει την επιβολή αυστηρών ποινών για οποιαδήποτε δράση σχετιζόμενη με τον εθνικοσοσιαλισμό (σ.σ. από … “απλή” συνθηματολογία, σύμβολα και εμβλήματα μέχρι την οργανωμένη δραστηριότητα) και εφαρμόζεται αμείλικτα σχεδόν πάντα από τα αυστριακά δικαστήρια σε τέτοιες περιπτώσεις.

Με βάση αυτό το νόμο, διαλύθηκαν επίσημα και απαγορεύτηκαν μετά τον πόλεμο όλες οι ναζιστικές ή “συγγενείς” οργανώσεις και κατασχέθηκαν υπέρ του αυστριακού κράτους οι περιουσίες τους, ενώ απαγορεύεται η επανίδρυσή τους και η κινητοποίηση για εθνικοσοσιαλιστικούς σκοπούς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτοκτόνησε γιος Νορβηγών διπλωματών που έλαβε 5 εκατομμύρια δολάρια από τον σεξουαλικό εγκληματία Τζέφρι Επστάιν
Το ζευγάρι των Νορβηγών είχε αποκτήσει διεθνή αναγνώριση για τον ρόλο του στις Συμφωνίες του Όσλο τη δεκαετία του 1990, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης
Τζέφρι Επστάιν
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί τους ιδιοκτήτες ιρανικών επιχειρήσεων να μην απολύουν προσωπικό: «Πρέπει να υποστηριχθούν»
«Οι εργαζόμενοι στον παραγωγικό τομέα πρέπει να υποστηριχθούν δίνοντας προτεραιότητα στην κατανάλωση προϊόντων που κατασκευάζονται στη χώρα», προέτρεψε ο ανώτατος ηγέτης
Μοτζταμπά Χμαενεΐ
Ουρές και νεύρα έξω από την μοναδική κάβα της Σαουδικής Αραβίας, επειδή ξέμεινε από προμήθειες λόγω του πολέμου στο Ιράν
Τα ράφια στην κάβα είναι ως επί το πλείστον άδεια και τα μόνα διαθέσιμα είναι ακριβές ή λιγότερο γνωστές μάρκες, τόνισαν πέντε άτομα που επισκέφτηκαν το κατάστημα στο Ριάντ τις τελευταίες ημέρες
Αλκοόλ
Βίντεο με άγρια επίθεση που δέχτηκε Γαλλίδα μοναχή στο Όρος Σιών στην Ιερουσαλήμ - Εβραίος την έσπρωξε και την κλώτσησε
Η μοναχή υπέστη εκδορές στο πρόσωπο, αλλά δεν αναφέρθηκε ότι τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ η ισραηλινή αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε έναν 36χρονο άνδρα που φορούσε παραδοσιακή εβραϊκή ενδυμασία
Ιερουσαλήμ