Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυστρία: Συναγερμός για τρομοκρατικές επιθέσεις ισλαμιστών σε εκκλησίες στη Βιέννη

Αυστρία: Συναγερμός για τρομοκρατικές επιθέσεις ισλαμιστών σε εκκλησίες στη Βιέννη
Φωτογραφία Reuters

Επί ποδός βρίσκονται οι Αρχές τις τελευταίες ώρες στη Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας, καθώς έχει σημάνει συναγερμός για τρομοκρατικές επιθέσεις ισλαμιστών σε εκκλησίες, σύμφωνα με τη γερμανική Bild.

Η αστυνομία της Βιέννης ανέβασε στο Twitter ένα μήνυμα, στο οποίο αναφέρεται στις τρομοκρατικές επιθέσεις στις εκκλησίες, σημειώνοντας ότι έχει πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες της Αυστρίας, γι’ αυτό και θα λάβει προληπτικά μέτρα. 

Μάλιστα, εξηγεί σε νέο tweet ότι τα προληπτικά μέτρα δεν αφορούν μόνο χριστιανικές εκκλησίες αλλά τους χώρους λατρείας όλων των θρησκειών και πως αυτά θα ισχύουν «μέχρι νεοτέρας».

Δείτε την ανακοίνωση της αστυνομίας της Βιέννης για τις τρομοκρατικές επιθέσεις:

Περιπολικά και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής έχουν αναπτυχθεί σε αρκετά σημεία της Βιέννης ώστε να προχωρήσουν στην «εντατική επιτήρηση και φύλαξη νευραλγικών χώρων» της αυστριακής πρωτεύουσας.

Για την ώρα, εκατοντάδες ένστολοι κάνουν περιπολίες στους δρόμους της Βιέννης, με την αστυνομία να εξηγεί ότι δεν μπορούν να εκτιμήσουν πόσο θα είναι σε ισχύ τα προληπτικά έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Πάντως, η εφημερίδα Krone κάνει λόγο ότι οι εκκλησίες κοπτών θα μπορούσαν να γίνουν στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων, επικαλούμενη ενδείξεις από τις αυστριακές μυστικές υπηρεσίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις