Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Αυστρία: Συσπείρωση ζητά από τους οπαδούς του ο Κουρτς ενόψει των εκλογών

Αυστρία: Συσπείρωση ζητά από τους οπαδούς του ο Κουρτς ενόψει των εκλογών
photo Reuters

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς συνεχίζει την προσπάθεια συσπείρωσης των ψηφοφόρων του συντηρητικού κόμματος ενόψει των εκλογών στην Αυστρία.

Μάλιστα ο Κουρτς προειδοποίησε τους οπαδούς του πως μπορεί να προκύψει ένας κυβερνητικός συνασπισμός εναντίον του Λαϊκού Κόμματος και ζήτησε συμμετοχή στις κάλπες.

Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά πως αν τα αντίπαλα κόμματα, οι Σοσιαλδημοκράτες, οι πράσινοι και η Νέα Αυστρία, συγκεντρώσουν έστω και μια μονάδα περισσότερο από τις Ευρωεκλογές τότε η “επόμενη καγκελάριος θα ονομάζεται Ρέντι-Βάγκνερ”, δηλαδή η αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, προειδοποίησε ο Κουρτς τους συγκεντρωμένους.

Ο Κουρτς κάλεσε σε πλήρη συσπείρωση τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα πριν από τις κάλπες της Κυριακής, ζήτησε να μην υπάρχει “επανάπαυση” στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, “αλλά το καλό κλίμα πρέπει να μετατραπεί και σε ψήφους”.

Όπως σημείωσε θα συνεχίσει μέχρι την τελευταία στιγμή τον προεκλογικό αγώνα, για τον οποίον είπε ότι υπήρξε “εντατικός”, του έδωσε πολύ “ευνοϊκό ρεύμα” και έδειξε πως πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν “να συνεχίσουμε το έργο μας”.

Οι πρόωρες εκλογές κατέστησαν αναγκαίες μετά την διάλυση στα τέλη Μαΐου, του κυβερνητικού συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος και του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων που βρισκόταν στην εξουσία από τον Δεκέμβριο 2017.

Αιτία της διάλυσης της κυβέρνησης και της προκήρυξης πρόωρων εκλογών υπήρξε η αποκαλούμενη “Υπόθεση Ίμπιζα”, το πρωτοφανές σκάνδαλο διαφθοράς και πολιτικής συναλλαγής, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται άμεσα ο πρώην αρχηγός των Ελευθέρων και πρώην αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, εναντίον του οποίου διενεργείται ήδη έρευνα για απιστία, από τη Γενική Εισαγγελία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις