Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Αυτά είναι τα αεροπλάνα που χτύπησαν πρώτα τους τζιχαντιστές

Πηγή Daily/mail
Πηγή Daily/mail

Η πρώτη φωτογραφία – απόδειξη των βρετανικών βομβαρδισμών εναντίων των τζιχαντιστών του ISIS στη Συρία έρχεται στη δημοσιότητα. Ένας από τους πυραύλους τύπου Paveway λείπει από τη θέση του στην άτρακτο την ώρα που το Tornado επιστρέφει στη βρετανική βάση του Ακρωτηρίου στην Κύπρο

Ήδη σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα η Βρετανία μετά την απόφαση του κοινοβουλίου για συμμετοχή στους βομβαρδισμούς διπλασιάζει τη δύναμή της στην περιοχή στέλνοντας δύο επιπλέον αεροσκάφη τύπου Tornado στο Ακρωτήρι, αλλά και έξι αεροσκάφη τύπου Typhoon τα οποία διαθέτουν ακόμη πιο εξελιγμένα οπλικά συστήματα.

Παράλληλα και για να ενισχυθεί η παρουσία των βρετανικών μαχητικών στον αέρα η RAF “κατεβάζει” στην περιοχή και ένα ιπτάμενο τάνκερ.
 

Ήδη σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης τα αεροσκάφη της RAF τη νύχτα έπληξαν πετρελαϊκές εγκαταστάσεις των τζιχαντιστών. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα βρετανικά μαχητικά έπληξαν τους στόχους τους με επτά συνολικά βόμβες τύπου Paveway των 500 λιβρών η κάθε μία.

Παράλληλα οι Βρετανοί είναι σε θέση να πλήξουν στόχους στη Συρία με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου Reaper. 10 τέτοιου τύπου αεροσκάφη εξοπλισμένα με πυραύλους τύπου hellfire δρουν ήδη από τη βρετανική βάση του Κουβέιτ.

Πηγή DailhMail

 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε